Vlak voor de start van de competitie krijgt Joost van Rangelrooy de door hem verlangde versterking op de guard positie. In het weekend werd bekend dat Janine Guijt niet meer voor Triple Threat uit zou gaan komen. TTT uit Haarlem onderging deze zomer een metamorfose en Guijt besloot na lang wikken en wegen in samenspraak met TTT het contract te ontbinden.

Toeval of niet, pas tijdens de oefenwedstrijd afgelopen zaterdag in Haarlem werd duidelijk dat Guijt beschikbaar was. Voor het management rondom het team het signaal om snel wat lijntjes uit te gooien naar de Katwijkse. De veel scorende guard was inmiddels ook al door andere teams benaderd, maar op zondagavond gaf zij haar ja-woord aan de Barendrechtse club.

Veel dank rondom de komst van Guijt gaat uit naar hoofdsponsor Startportaal. Peter Swaneveld van 4Consult en Startportaal bood de financiële oplossing om de deal af te ronden. Overigens speelde Guijt in het verleden al 1 seizoen voor de blauwhemden. In het seizoen 2016-2017 kwam zij gemiddeld tot 12,1 punten voor de ploeg uit De Driesprong. Na anderhalf seizoen bij Landslake Lions, anderhalf seizoen in IJsland en afgelopen jaar dus Bij Triple Threat in Haarlem keert zij terug in Barendrecht.

Joost van Rangelrooy klonk blij toen hij op zondag het nieuws hoorde: “We hoorden afgelopen oefenwedstrijd tegen Triple Threat dat Janine daar ging stoppen en daarna is het in een stroomversnelling rondgekomen. Wat een super versterking voor ons team! Ze heeft natuurlijk al één jaar hier gespeeld en dat was al een fijne samenwerking. Ze is de afgelopen jaren alleen maar beter geworden dus ik kijk er erg naar uit om weer samen te werken.”

Janine Guijt over haar overstap: “Supergaaf om weer terug te zijn in de Driesprong. Ik heb zin om met dit goede getalenteerde team te strijden om het kampioenschap. Ik hoop natuurlijk alle fans zo snel mogelijk terug in de sporthal te zien. Ik wil TTT bedanken voor een mooi seizoen en wens hun natuurlijk heel veel succes in het komende seizoen.”

Overigens speelt Janine volgende week nog met het 3×3 Nederlands damesteam een toernooi haar voor de Nations League en zal zij haar eerste minuten maken tijdens de eerste competitiewedstrijd in Den Helder.