Traditiegetrouw heeft de Barendrechtse thuisploeg het altijd moeilijk met de Katwijkse dames. Sportiff Company Grasshoppers speelt normaliter een snel spel met veel rebounds en veel één tegen één basketball. De Barendrechters spelen het spelen net iets anders en komen beter tot hun recht als de bal door het team gedeeld wordt.

Coach Joost van Rangelrooy ziet zijn ploeg voortvarend starten. Zijn starting five, met de “oudjes” uit zijn selectie, doen het goed en zorgen voor een kleine voorsprong (10-4). Vooral Eline Kasius is niet te stoppen voor de Katwijkse gelen. Eline mist het eerste kwart één van haar zes vrije worpen en scoorde daarnaast nog drie uit drie vanuit het veld. Zo is zij dat eerste kwart al goed voor 11 punten en voor bijna 100 procent uit het veld. Iets voor de helft van het kwart is het ook tijd voor debuut van Jaida Roper. Van Rangelrooy gaf vooraf al aan dat ze zou gaan spelen en zo geschiedde. De Amerikaanse produceert meteen twee scores en schiet vier uit vier vrije worpen raak (8 punten). De laatste rake vrije worp van Jaida zet de kwartstand op 26-15.

(Jaida Roper haar eerste score en bonus uiteindelijk goed voor 11 punten)

Eva van Oosten vergroot de voorsprong nog naar 28-15, maar daarna is het Grasshoppers dat beter in het spel komt en een hele goede lange run aan scores produceert. De voorsprong van 13 punten is binnen een paar minuten teruggebracht tot twee, 28-26. De eerste vier punten van Marlou zorgen dan voor een klein gaatje, maar Grashoppers blijft aanhaken. Ze schieten in deze periode drie uit zeven driepunters raak wat ze in het spoor van de thuisploeg houdt. De laatste drie punter van Iris Govers brengt de gelen voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong, 36-38.

Kopzorgen aan de kant van Binnenland. De ploeg geeft te veel aanvallende rebounds weg en schiet voor rust geen deuk in een pakje boter. Van Rangelrooy zal dus, net als vorige week, weer moeten sleutelen in de rust. Dit heeft meteen in het derde kwart al effect. Het is Gabriëlle van den Bosch waar de spreekwoordelijke thee goed gesmaakt moet hebben. Na eerst een score van Jamailah Adams gooit de blonde guard er twee driepunters in. Ze zet haar ploeg op voorsprong. In deze fase wisselen beide ploegen elkaar af met scores. De derde driepunter van “Bell” zorgt samen met twee vrije worpen en een score van Marlou de Kleijn voor een 54-48 voorsprong. Eline en Marlou sluiten het kwart af met een score en zo gaan de Barendrechters met een 57-50 voorsprong het laatste kwart in.

Het sleutelen van Van Rangelrooy heeft tot dan toe goed gewerkt. Jaida Roper start het laatste kwart met een driepunter (totaal 11 punten), 60-53. Katwijk vecht zich weer terug, maar dan bemoeit ook Jamailah Adams zich met de score. Haar energie in defense en offense zorgt ervoor dat de thuisploeg een run maakt die de stand van 62-59 naar 75-59 brengt. Vooral de laatste score in deze run is er één uit een boekje en krijgt het livestream publiek op de banken. Vanuit de out of bounds gooit Jamailah, die terecht tot women of the match wordt verkozen, een alley-oop op Marlou de Kleijn die de bal fantastisch afmaakt. De wedstrijd is dan wel in de pocket en beide ploegen scoren dan nog een aantal keer, eindstand 79-65.

(Women of the match Jamailah Adams was overall op het veld te vinden)

Wederom een belangrijke en terechte overwinning voor 4Consult/Binnenland. Komende zaterdag zullen de blauwen richting Landsmeer afreizen om daar de strijd aan te binden tegen Landslake Lions. Die wedtrijd begint om 19:30 en is te volgen via de livestream van Landslake Lions.