Afgelopen zaterdag 11 november speelde het herenteam van CBV Binnenland een dichtbije uitwedstrijd tegen Baros uit Rotterdam. De ploeg uit Rotterdam heeft in de competitie pas 1 zege geboekt. Vanaf het begin van de wedstrijd werd de druk goed opgevoerd en werd de wedstrijd gewonnen door de heren van Binnenland met 56-117.

Net zoals de wedstrijd van afgelopen week leek deze wedstrijd op voorhand niet moeilijk te gaan zijn want na 6 wedstrijden stond Baros pas op 1 winstpartij. Door de overwinning van de week ervoor was het zelfvertrouwen binnen het team uit Barendrecht gegroeid.

Vanaf de eerste minuut verdedigde Baros vanuit een zone om zo de aanval proberen af te stoppen. De zone ontregelde de aanval niet en Binnenland scoorde er lustig op los. Door goed rond te passen en de open man binnen de zone te vinden, kwam iedere speler tot score toe. De ene aanval nog mooier dan de andere. Verdedigend stond het als een huis en werd er tot de laatste minuut van de wedstrijd hard gewerkt om details te finetunen in zowel de aanval als de verdediging. Waar in de wedstrijd tegen Cangeroes de magische grens van 100 punten net niet werd gehaald, werd de magische grens in deze wedstrijd, met nog 5 minuten te gaan, wel behaald. Door tot de laatste minuut goed gefocust te blijven spelen, werd de eindstand van 56-117 gerealiseerd.

Met deze wedstrijd is volop zelfvertrouwen getankt voor de uitwedstrijd van komende zaterdag(18-11) tegen de nummer 1 van de competitie Lokomotief MSE2. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.