Heren 1 wint thuis van Black Eagles

Na een tegenvallende competitiestart (1 keer winst en 2 keer verlies) voor Binnenland Heren 1 stond 7 oktober in de Driesprong een wedstrijd tegen Black Eagles op de agenda. Zij waren juist sterk gestart aan de competitie, met 3 overwinningen. Daarnaast verloor Heren 1 vorig seizoen twee keer van deze tegenstander. Vooraf leek het dus een pittige avond te worden voor de Barendrechters. Toch bleven de punten in de Driesprong: 68-57.

In de openingsfase van de wedstrijd scoorde Heren 1 er makkelijk op los. Helaas gold dit ook voor Black Eagles. Ondanks dat beide teams wat slordig waren aan de bal, ging het spelbeeld gelijk op in de eerste helft. Beide teams zochten met een stand van 31-31 de kleedkamer op.

De boodschap van coach Ruben Erkelens in de rust was duidelijk: verdedigend staat het prima, maar aanvallend moet het 2 stappen beter. Dat lukte aardig in de derde periode. Binnenland maakte een aantal goede stops die resulteerde in fraaie fastbreaks. Door twee driepunters van Joris Visser en Bas den Hoedt liepen de Barendrechters uit naar een voorsprong van 10 punten in de derde periode.

De voorsprong kwam in het laatste kwart niet meer in gevaar en groeide zelfs tot 19 punten. In een slotoffensief kwam Black Eagles nog iets terug, wat leidde tot een eindstand van 68-57.

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, speelde Heren 1 in de beker nemen tegen promotiedivisionist Biks Shots. Die wedstrijd werd niet verloren, verslag volgt.