Zaterdag 15 april, het laatste potje van de competitie. Nog even spannend of Wyba misschien de punten zou laten liggen in Werkendam. Dat was uiteraard een beetje wishfull thinking; het zou immers bij winst tegen DAS een 2de plaats en play offs opleveren.

Winst tegen DAS was vooraf toch niet zomaar een duidelijke zaak. U22 moest naar Arnhem (en dus ook een aantal vaste H1 krachten). Joris geblesseerd en Timo weg voor studie, maakte de selectie nog wat kleiner. En Bas had een grote uitdaging: en wedstrijd en de volgende dag de marathon van Rotterdam.

Rik en Valentijn vanuit H2 en Aleksandar Lukic maakten de selectie compleet tegen DAS. Een prima aanvulling voor H1 bleek in deze wedstrijd. Een wedstrijd die eigenlijk de hele tijd gelijk op ging. H1 die het eerste gaatje slaat in de eerste kwart en DAS dat daarna sterk terugkomt en de leiding met rust neemt van 3 puntjes.

Tot en met het 3de kwart blijft DAS aan de goede kant van de score. H1 heeft moeite om de drives en driepunters van de tegenstander te stoppen. Zelf komt het team moeilijk aan scoren. In het 4de kwart heeft H1 het antwoord gevonden in de defense en wordt het schotpercentage aanzienlijk beter. Zo schieten beide Danen tegen een hoog percentage driepunters in de 2de helft. Maar ook een paar slimme scores inside zorgen ervoor dat H1 een gaatje slaat.

De kleine voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven en zo wordt het 4de kwart slim uitgespeeld. Het resultaat 70-78 en een mooie 3de plaats in de competitie (met slechts 2 punten achter op de nummer 2).

Als coach kan ik alleen maar supertrots zijn op dit resultaat. En vooral leuk om met zo’n enthousiaste groep de competitie te kunnen spelen.

Topscorers: Caleb Vijber 19, Daan v/d Pol 16, Sjoerd van Vilsteren en Raymond de Bruin 15