Op zaterdagavond trof Startportaal Binnenland wederom Jolly Jumpers. Afgelopen woensdag werd in Tubbergen gewonnen en kwam Binnenland op een 1-0 voorsprong. In die wedstrijd was het een bijzondere high scoring game, 79-86. Tijdende de tweede wedstrijd in de kwartfinale was dit echter heel anders.

Zowel de Barendrechtse als Tubbergse ploeg hadden hun huiswerk goed gedaan. Het is de uitlploeg die als beste aan de wedstrijd begint. Ze nemen een 2-9 voorsprong en coaches De Wit, Van Rangelrooy en Appers moeten al vroeg in de wedstrijd een time-out nemen. Die time-out biedt uitkomst en Binnenland plaatst een 7-0 run. Dan is het Tubbergen dat een time-out neemt en het “schaakspel” is begonnen. Een stroef eerste kwart eindigt uiteindelijk in een 12-14 achterstand voor de blauwen. Het tweede kwart is volledig voor Tubbergen. Als een sneltrein dendert die ploeg door van een voorsprong van zeven naar uiteindelijk veertien punten. Binnenland heeft geen antwoord op de scoringsdrang van de uitploeg en is verdedigend niet scherp, 27-41.

Het moet behoorlijk gedonderd hebben in de Barendrechtse kleedkamer. Het spel, vooral in de tweede periode, was niet goed. De coaches konden maar moeilijk tevreden zijn en zullen dit natuurlijk gemeld hebben. Na rust staat er een andere ploeg op het veld. Binnenland begint een inhaalrace. Een inhaalrace die aan het einde van het derde kwart zorgt voor een 50-55 stand. Met een kwartstand van 23-14 is het zowel aanvallend als verdedigend stukken beter dan voor rust. In het laatste kwart gaat het in grote getalen opgekomen Barendrechtse publiek achter hun ploeg staan. Het thuisvoordeel komt nu echt aan het ligt. Binnenland komt moeilijker tot score, maar er zitten een aantal prachtige teamaanvallen bij. Belangrijker nog is de strakke verdediging van de thuisploeg, Jolly Jumpers weet maar drie punten te maken in dit kwart. Na een spannende eindfase is het dan ook Binnenland dat wint, 62-58, en daarmee doorgaat naar de halve finale van de play-offs.

Komende donderdag staat de halve finale op het programma. De dames van Startportaal Binnenland gaan dan naar Den Helder om tegen de nummer één uit de competitie Den Helder Suns te spelen. Aangezien het een best of three serie is zullen de dames op zaterdag 15 april terugkeren in De Driesprong. De aanvangstijden van beide wedstrijden volgen nog.