Afgelopen zaterdag werd in een bomvolle Driesprong de kraker gespeeld tussen de nummer 1 en nummer 3 van de Eerste Divisie. CBV Binnenland nam het op tegen Rivertrotters. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor een plek in de Final Four. Bij winst op de nummer 1 zou Binnenland een belangrijke stap zetten richting de top 2 in de Eerste Divisie, wat een plek in de Final Four betekent. Onder luide aanmoediging van een volle Driesprong werden de teams voorgesteld en konden de toeschouwers zich gaan opmaken voor een belangrijke en tevens sfeervolle wedstrijd.

In het eerste kwart scoorden beide teams er lustig op los. Verdedigend was het aan beide kanten nog een beetje stroef. Dit zorgde voor veel scores waardoor er aan het einde van het eerste kwart een stand van 23-27 op het bord te zien was.

In het tweede kwart begon de thuisploeg scherp. Door een aantal goede scores en verdedigende stops nam Binnenland zelfs brutaal een voorsprong van drie punten. Door het opschroeven van de verdediging aan beide kanten kon geen team echt een run plaatsen. Bij het eindsignaal van het tweede kwart stond een minimale voorsprong (38-35) voor Binnenland op de borden.

In de tweede helft stokte de scoreproductie aan de zijde van Binnenland. Aanvallen die voor rust nog tot scores leidden, resulteerden in de tweede helft niet in constante scores. Hierdoor kon het team uit Hardinxveld-Giessendam een voorsprong van 9 punten pakken en met deze voorsprong het laatste kwart ingaan (45-54).

In het vierde kwart werd het verschil vergroot tot maximaal 11 punten. In dit kwart werd elke score van Binnenland beantwoord met een score van Rivertrotters. En de voorsprong van 11 punten heeft de uitploeg deze wedstrijd niet meer uit handen gegeven en de wedstrijd afgesloten met een stand van 59-70.

Aankomende zaterdag 1 april is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan speelt Binnenland MSE1 tegen Lokomotief MSE2 om 20:30.

Topscorers: Joris Visser (16 punten), Daan van der Pol (9 punten), Jurian de Pater (9 punten)