Afgelopen zaterdag verloor Startportaal Binnenland van Jolly Jumpers. De Barendrechtse ploeg wordt al weken geplaagd door blessures en ziektes. Naast Marlou de Kleijn, Mylah Aalse, Gabrielle van den Bosch werden nu ook Janine Guijt en Lisa van Dalsum gemist.

Een zeer jonge ploeg moet zijn meerdere erkennen in de Tubbergse dames. Al voor rust is de wedstrijd beslist. Na 13-27 staat het bij rust namelijk al 28-48. Na rust speelt Binnenland echter wel beter en feller. Beyza Okayben schiet driepunter na driepunter binnen en samen met haar team wordt een 21-16 genoteerd in dit kwart. 

In het laatste kwart scoort Rezzan Uyar haar eerste punten in dames 1, maar Jumpers wint ook dat kwart. De einduitslag wordt 63-86 en daarmee een verliespartij. 

Voor Binnenland zijn er nog 4 wedstrijden te gaan tot de play-offs. De vierde plek gaat zeer waarschijnlijk niet meer gehaald worden. Voor De Wit (afwezig ivm WK schaatsen), Van Rangelrooy en Appers zaak om de ploeg fit te krijgen voor die play-offs.

A.s. vrijdag, om 21:00 komt koploper Den Helder op bezoek. Uiteraard hopen we dan wat speelsters uit de ziekenboeg en van blessures te zien terugkeren.