Op zaterdag 18 februari mochten de mannen van Heren 1 zich opmaken voor een uitwedstrijd in en tegen Arnhem Eagles. In de huidige competitie zijn alle teams gewaagd aan elkaar. Een week voor de wedstrijd tegen Arnhem verloor het team uit Barendrecht, na verlenging, nog nipt van het altijd lastige Black Eagles. Het team uit Arnhem staat net zoals Black Eagles in de middenmoot van de competitie. Op papier dus geen makkelijke wedstrijd.

Gedurende de wedstrijd bleek dat ook zeker het geval. Vanaf het eerste moment was de wedstrijd in balans qua score. Geen team kon een echte run plaatsen en zo schommelde de voorsprong tussen de twee teams. Met een tussenstand van 40-36 werd de kleedkamer opgezocht. Door een wisselend beeld in het derde kwart, waarin de aanval vaak slordig verliep, kon de ploeg uit Barendrecht nog geen echte run maken. Met een kwartstand van 57-56 beloofde het een spannend laatste kwart te gaan worden.

Het begin van het vierde kwart was voor Binnenland, die na een aantal goede scores, brutaal op een voorsprong van 5 punten kwam (60-65). De druk van Arnhem Eagles op onze aanval werd steeds verder opgeschroefd. Mede dankzij deze druk pakt de guard van Arnhem Eagles een aantal cruciale steals waar de thuisploeg van kan profiteren en de voorsprong weer kan overnemen (69-67). Met twee vrije worpen kon de stand nog op gelijke hoogte komen. Echter werd deze kans niet benut en moest Binnenland daarna gaan voor een snelle fout. 1 van de 2 vrije worpen werd door de thuisploeg benut en er was te weinig tijd om nog tot een goede aanval te komen. Binnenland verliest uiteindelijke de wedstrijd met 70-67.