De kwartfinale van de beker tegen Jolly Jumpers moest midweeks gespeeld worden. De loting koppelde de dames van Startportaal Binnenland aan de Tubbergse dames, waarbij Binnenland het geluk had om een thuiswedstrijd te loten. In de afgelopen weken hebben de blauwen het te verduren. Geen enkele wedstrijd werd compleet aangevangen en er werd een aantal keer verloren. Ook in de kwartfinale ontbrak weer een speelster, Gabriëlle van de den Bosch raakte vorige week geblesseerd. Coaches Remy de Wit en Linda Appers zagen wel Marlou de Kleijn binnen de lijnen terugkeren.

Die De Kleijn had er blijkbaar zin in, in het eerste kwart verzamelde zij al 11 punten. Overigens leken beide ploegen er zin in te hebben. Vooral aanvallend vlogen de ballen aan beide kanten er makkelijk in. De coaches van beide teams zullen toch een aantal maal achter de oren hebben gekrabd over de verdediging van hun ploegen. Bij 29-28 is namelijk pas 10 minuten gespeeld.

Tijdens het tweede kwart vallen de schoten minder goed, daarnaast moet het thuisteam Jamailah Adams al vroeg missen door haar tweede fout. Jolly Jumpers blijft scoren en zo breiden zij hun voorsprong, met nog anderhalve minuut tot de rust, uit naar 35-49. Op dat moment maakt Lisa van Dalsum, oud speelsters van Utrecht en huidig speelster van ons dames 2, haar debuut voor Startportaal. Van Dalsum brengt gif in de Barendrechtse ploeg die scorend dit kwart bijna volledig op De Kleijn leunen. Zij eindigt het kwart met zeven punten op rij, waarmee een dragelijke 42-29 ruststand op de borden komt te staan.

In de rust zullen De Wit en Appers een hartig woordje met hun ploeg hebben gesproken. Na rust komen de blauwhemden energiek en goed uit de kleedkamer. Het is captain Jamailah Adams die scorend gas geeft. Zij scoort er lustig op los en zorgt met een lay-up ervoor dat beide ploegen bij 59-59 naast elkaar staan. Binnenland maakt de zeven punten achterstand dus volledig goed. Ook dit kwart is de laatste score van Marlou de Kleijn, na een mooie fake schiet zij een driepunter binnen. Een goed kwart zorgt voor een 64-63 voorsprong.

Startportaal Binnenland heeft een ongekende flow te pakken en gebruikt die flow ook in het laatste kwart. Marlou de Kleijn blijft scoren, maar ook Janine Guijt sprokkelt haar punten bij elkaar. Bij Jolly Jumpers volgen de missers op elkaar. De rebound verdwijnt elke keer in handen van iemand met een blauw shirt en zodoende krijgen de Jumpers steeds maar één kans op een score. De voorsprong van Binnenland loopt op naar elf punten. Het harde werken na rust krijgt uiteindelijk de ultieme beloning met het bereiken van de halve finale. Want de voorsprong wordt niet meer weggegeven en de winst (79-70) is voor Starportaal Binnenland.

De terugkeer van Marlou de Kleijn (37 punten) was voor De Wit en Appers dus zeer welkom. Wat hierbij zeker ook belangrijk was, was de strijd die de volledige ploeg in de tweede helft leverde. A.s. zaterdag mogen de dames naar Katwijk voor een competitiewedstrijd. Volgende week volgt dan al de halve finale in Den Helder (exacte datum wordt nog bekend).