Na een paar weken rust mochten de dames van Startportaal Binnenland weer binnen de lijnen verschijnen. Dit deed de ploeg wederom niet compleet. Marlou de Kleijn, topscoorster van het team en de eredivisie, was absent vanwege een blessure en ziekte. Ook captain Jamailah Adams was van de week grieperig en begon niet fit aan de wedstrijd.

De start van Binnenland was goed. Veel beter dan weken terug in Haarlem waar het overlopen werd, deed Binnenland vanaf het begin goed mee en was voor Janine Guijt scorend aanwezig. Een 18-14 voorsprong was eigenlijk te klein voor het verschil tussen beide ploegen op dat moment op het veld.

Het tweede kwart geeft Binnenland de voorsprong al snel weg als Trip Threat een 0-6 run plaatst. Noemenswaardig dit kwart is het debuut van Rezzan Uyar. De zeventienjarige Rezzan werd twee weken gelden gevraagd om mee te trainen met de dames en mocht nu al haar debuut maken. De laatste minuut voor rust mocht zij haar kunsten vertonen.  Overigens is ook Lisa van Dalsum, vanuit dames 2, aangesloten bij de ploeg. Zij zal binnenkort waarschijnlijk haar debuut maken. Beide ploegen bleven dicht bij elkaar en met een 33-34 was het rust.

Na rust scoren beide ploegen er lustig op los. Aan de kant van TTT zijn het vooral de buitenlandse speelsters en Quinta van Schijndel die veel punten maken. Bij Binnenland zijn de scores in dit kwart iets meer verdeeld en scoren Janine Guijt (4), Mylah Aalse (4), Jamailah Adams (5) en Laura Nederveen (5). In dit kwart verlies Binnenland Gabrielle van den Bosch, Bell gaat hard door haar enkel en zal de rest van de wedstrijd ook niet meer spelen.  TTT weet ook dit kwart te winnen en het verschil is dan 56-59.

In het laatste kwart loopt het verschil tussen beide ploegen op tot acht punten. Dit is vooral de oorzaak van een heel matig schotpercentage in dit kwart. Verdedigend is het, op een viertal matige rebounds na, eigenlijk vrij aardig. Maar met percentages van 27% tweepunters, 17% driepunters en 50% vrije worpen is het lastig om een ploeg als TTT in te halen. Het verschil van acht punten, wordt op het einde nog negen en daarmee was de nederlaag 68-77 een feit.

Voor coaches De Wit en Appers is het te hopen dat de ploeg snel weer compleet is. Het duo mag komende maandag weer aan de bak, want op woensdag wacht de kwartfinale van de beker tegen Jolly Jumpers. Aankomende woensdag zal er geen entree zijn, kom dus allemaal naar sporthal De Driesprong en schreeuw de dames richting de halve finale! De wedstrijd begint om 20:30.