Na 2 verliespartijen wachtte CBV Binnenland Heren 1 nog steeds op de eerste punten van 2023. Afgelopen zaterdag kwam BC Vlissingen op bezoek. De Zeeuwen staan op de voorlaatste plaats en dus een ideale wedstrijd om weer te voelen wat winnen is. De Barendrechtse formatie moest het helaas wel stellen zonder Daan Doctor, Jurrian de Pater, Felton van der Geest en Caleb Vijver. Zij speelden tegelijkertijd een wedstrijd met andere teams. Gelukkig was Yasalde Fernandes Paz Costa er weer bij en sloten Thomas de Weerd en Rik den Hoedt aan.

Binnenland begon niet goed aan de wedstrijd en keek direct tegen een 6-12 achterstand aan. Gelukkig wist de thuisploeg het tij snel te keren en stond het aan het einde van de 1e periode 24-16. BC Vlissingen had het duidelijk lastig met het druk zetten en het hoge tempo van Binnenland. Dat resulteerde in een aantal steals en fast-break punten van Binnenland. De teams zochten met een stand van 41-28 de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft hield Binnenland het tempo hoog, waardoor de voorsprong groter en groter werd. Na 40 minuten stond de eindstand 73-45 op het scorebord. Met deze overwinning blijft CBV Binnenland op een gedeelde tweede plek staan in de 1e divisie en is er nog steeds zicht op de Final-Four. Binnenland gaat aankomende zaterdag op bezoek bij hekkensluiter BC Virtus. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 februari tegen Black Eagles. 

Topscorers: Bas den Hoedt (18 punten), Raymond de Bruin (16 punten), Joris Visser en Yasalde Fernandez Pas Costa (beide 10 punten).