CBV Binnenland staat bekend dat het een grote club is met meer dan 450 leden en dat je er kan basketballen op bijna elk niveau. Van eredivisie tot en met de onderste klasse van de regio en dat je er ook terecht kan voor alleen recreatief een balletje te gooien. Ondertussen spelen we met 33 teams in de competitie mee, waarvan 11 teams spelen die gefloten worden door bondscheidsrechters.

MAAR NIET LANG MEER, want dan spelen we alleen nog maar in de regio of kunnen we uitsluitend onderling een balletje gooien.

HOEZO ?????
Het is mogelijk niet bij iedereen bekend, maar om op landelijk niveau en op Heren 1e kl en Dames 1e kl niveau te spelen dient de vereniging één of meerdere scheidsrechters per team te leveren, die voor de bond fluiten.

Echter ons scheidsrechterskorps veroudert, de oudste is inmiddels 74, daarna is een drietal al ouder dan 65 en vier zijn inmiddels de 60 gepasseerd. Dan hebben we nog een nakomertje van 57 jaar en een jonkie van 49 jr. Maar de aller jongste, 25 jaar momenteel, moet helaas ons vrijwilligerskorps verlaten omdat hij op loonlijst staat van de NBB als scheidsrechter voor heren eredivisie.
Maar waarom fluiten deze mannen, ja het zijn helaas uitsluitend mannen, bondswedstrijden?
1/ Omdat ze het leuk vinden;
2/ Omdat ze het voor de vereniging doen, voor teams die op niveau willen spelen.

Het is natuurlijk duidelijk dat dit zo niet door kan gaan. Als er geen nieuwe scheidsrechters bijkomen, dan is het gedaan met het basketballen op niveau bij CBV Binnenland.

Wij roepen hierbij geïnteresseerde leden, ouders van leden en overige op om zich te melden dat ze als scheidsrechter opgeleid willen worden. Deze opleidingen worden uiteraard betaald en begeleid door de vereniging.
Maar waarom zou je dit willen doen:
1/ Omdat het leuk is, voldoening geeft om een wedstrijd te leiden;
2/ Omdat jouw team of het team van je kind op niveau kan spelen.

Staat er nog wat tegen over?
1/ Je bent vrijgesteld van andere taken bij de vereniging;
2/ Je ontvangt een vergoeding en een reiskostenvergoeding van de bond per wedstrijd;
3/ Je ontvangt een jaarlijkse aanzienlijke vergoeding van de vereniging.

Lijkt het je wat, wil je meer informatie, mail naar scheidsrechters@cbvbinnenland.nl