De verre reis naar Den Helder is inmiddels voor speelsters en coaches een bekende rit. In de bus van Gorse tours is de trip al een stuk aangenamer In sporthal de Sportlaan speelden de nummer 2 en 3 van de competitie tegen elkaar.

Startportaal begint goed aan de wedstrijd en weet een voorsprong te nemen van 10 punten. Die voorsprong is aan het einde van het kwart nog 7 punten, 17-24. De eerste vijf minuten van het tweede kwart zijn dan voor Den Helder. In sneltreinvaart komen zij op een 30-29 voorsprong. Binnenland komt maar moeilijk tot scoren. Gelukkig is de achterstand met rust nog beperkt, 41-35.

Na rust blijft dat verschil eigenlijk continue rond de vier tot zes punten. Marlou de Kleijn en Janine Guijt zijn scorend belangrijk voor de ploeg van De Wit en Appers. Het laaste kwart gaat in bij een 58-52 stand. Binnenland zet nog een keer aan, maar Den Helder pareert die aanval. Daarna loopt Den Helder uit naar een voorsprong van meer dan 10 punten. Die klap komt Binnenland niet meer te boven. Een verliespartij met 83-70 is het gevolg.

Volgende week zaterdag op 14 januari (20:30) komt koploper Sportiff Company Grasshoppers op bezoek. Ook dat zal een moeilijke wedstrijd worden, kortom veel support is gewenst!