Na de zeper vorige week in Lansmeer werd trad Startportaal Binnenland afgelopen zaterdag in een goedgevulde sporthal De Driesprong aan tegen BAL uit weert. BAL was ook in de eerste wedstrijd van het seizoen de tegenstander. Toen in Weer stond Binnenland erg lang achter en won het ternauwernood. Afgelopen zaterdag was het verschil tussen beide ploegen echter heel groot.

Aan Binnenland zijde werd Janine Guijt gemist. Guijt heeft last van overbelasting en moest de wedstrijd laten schieten. De Barendrechtse ploeg startte goed. Marlou de Kleijn en Florianne Boekenstijn zorgden voor een 5-0 start. Daarna kan BAL een paar keer scoren, maar wat opvalt is vooral dat Binnenland de tegenstander onder controle heeft. Enige smet op deze periode is dat zowel Jamailah Adams als ook Eva van Oosten al snel op twee fouten staan. Bij 15-12 staat er een klein verschil op het bord en lijkt een moeilijke avond aanstaande.

In het tweede kwart geeft Binnenland iets meer gas. Verdedigend zit het potdicht en aanvallend loopt het ook gesmeerd. Tot 25-21 blijven beide ploegen in elkaars spoor. Echter valt dan de Weerste productie stil en lukt het Binnenland om nog vijf punten te maken. De laatste play voor rust is daarbij eentje uit de boeken. Joost van Rangelrooy neemt een time-out met nog een kleine 3 seconden te spelen. Hij sommeert Jamailah Adams om de bal op te nemen en Beyza Okayben, de kleinste van het veld, is haar tegenstander te slim af. De Turkse guard beweegt de ene kant op, versnelt de ander kant op en krijgt een alley-oop van Adams. Hiermee krijgen zij het team en de supporter op de banken en een tussenstand van 30-21 op de borden.

Op het derde kwart in Katwijk na speelde Binnenland de afgelopen weken matige kwarten na rust. Dat was zaterdag wel anders. Adams (4 punten) en de Italiaanse Amy Pregliasco (5 punten) zorgen tezamen met Gabriƫlle (Bell) van den Bosch (3 punten) zorgen voor een 12-2 start. Het gat tussen beide ploegen is dan ook geslagen, 42-23. Wat opvalt aan Startportaal kant is dat Van Rangelrooy zijn gehele bank kan gebruiken. Voor Rochella van la Parra betekent dit haar debuut in dames 1. Alleen de Amerikaanse Alex LaPorta kan heel af en toe nog wat scores toevoegen, maar het verschil loopt op 50-33.

Er is geen vuiltje aan de lucht voor Binnenland. Ook het laatste kwart start Binnenland goed. Het gaspedaal wordt nog maar eens ingedrukt en steeds meer speelsters weten tot score te komen. Het verschil loopt zelfs op tot 32 punten na een driepunter van Van la Parra. Van Rangelrooy blijft met regelmaat wisselen zonder dat er verslapping op treedt. De bank van Binnenland doet het goed en de winst is ruim voor tijd al binnen, 75-45. Tot vrouw van de wedstrijd wordt Mylah Aalse gekroond. Aalse die dit jaar voor het eerst bij dames 1 speelt bewijst dat je met hard werken, je kansen pakken zonde al te veel op te vallen alsnog op kan vallen. Ze produceerde 13 punten in een kleine 20 minuten.

Voor Binnenland een mooie overwinning, op naar volgende week als er in Tubbergen tegen het goede Jolly Jumpers gespeeld gaat worden. De hoop is dat Janine Guijt dan weer mee kan doen. In ieder geval zal Eva van Oosten die wedstrijd niet spelen. Van Oosten heeft al lange tijd last van een blessure en zal voorlopig rust moeten houden.