Voor Binnenland Heren 1 stond afgelopen zaterdag de topper tegen BV Wyba uit Wijchen op het programma. Een belangrijke wedstrijd, aangezien de teams de eerste plek op de ranglijst delen in de Eerste Divisie. Met een goed gevulde sporthal de Driesprong waren alle aspecten aanwezig voor een goede wedstrijd.

De ploeg van coaches Ruben Erkelens en Ronald van der Geest startte gemotiveerd aan de wedstrijd. Zij lieten zien klaar te zijn voor deze topper en startte direct met een aantal mooie scores. Toch was het aanvallend af en toe te traag en slordig, waardoor Binnenland niet kon weglopen in de eerste periode van de wedstrijd (17-15). In de tweede periode deed Binnenland er een schepje bovenop. BV Wyba had het duidelijk lastig met de hoge intensiteit en kwam lastig tot score in het tweede bedrijf. Binnenland pakte meer rebounds en vond zelf ook makkelijker het netje. Dat resulteerde in een comfortabel voorsprong bij rust: 40-25.

Ook na rust leek Binnenland de betere ploeg van de twee en werd de voorsprong uitgewerkt naar 19 punten. Er leek weinig reden tot paniek bij de Barendrechtse formatie. Echter kwam vanaf het midden van het derde kwart BV Wyba sterker in de wedstrijd. Waar Binnenland lastiger tot goede aanvallen kwam, scoorde de tegenstander uit Wijchen steeds makkelijker. Zij kwamen puntje voor puntje terug en bij het einde van de derde periode was de voorsprong van Binnenland geslonken tot 11 punten (56-45). Ook in het vierde kwart bleef het de kant van de uitploeg opvallen en gaf Binnenland de voorsprong zelfs volledig uit handen. 4 minuten voor het einde van de speeltijd kwam de ploeg uit Wijchen voor het eerst op voorsprong. Een opmars voor een aantal benauwde slotminuten. Na een aantal scores over en weer stonden Binnenland en BV Wyba met nog 14 seconde te gaan gelijk. Het was Caleb Vijver die de laatste actie van Binnenland verzorgde. Helaas slaagde hij er niet in om de wedstrijd te beslissen. Na 40 minuten stond de stand op 70-70, wat betekende dat we gingen verlengen.

In de verlenging was het de ploeg uit Wijchen dat direct de voorsprong pakte. Binnenland probeerde nog terug te komen met scores van Caleb Vijver (2 keer) en Kent Postema. Het was echter BV Wyba dat aan het langste eind trok en de punten mee naar huis nam: 76-81.

Op 19 november staat de volgende (thuis)wedstrijd voor Binnenland op het programma. De ploeg neemt het dan op tegen Basketbal Academie Limburg.

Topscoorders: Caleb Vijver 21, Sjoerd van Vilsteren 13, Timo Westerdijk 10.