Een wedstrijd in Katwijk spelen is altijd lastig. Zeker als het op een midweeks avond is en veel Barendrechtse supporters ervoor kiezen om thuis te blijven. Die supporters konden gelukkig via een livestream meekijken zodat zij alsnog mee konden genieten van de topper in de dames eredivisie. De goede kijker zag overigens dat Joost van Rangelrooy geassisteerd werd door zijn oude kompaan Michel Appers. Zowel Remy de Wit (werk) als Linda Appers (studie) waren verhinderd, zodoende werd de taak van assistent door hem overgenomen.

Sportiff Grasshoppers begint veel beter aan de wedstrijd en komt meteen door met een 7-0. Het is de Katwijkse Janine Guyt voor Binnenland de ban breekt met een driepunter. Toch lukt het de Barendrechtsen nog niet echt in de wedstrijd te komen. Vooral Karin Kuijt is een ware plaag voor Van Rangelrooy en zijn ploeg. Bij 19-12 vlucht hij in een time-out. Die time-out heeft zijn uitwerking want na een 19-12 staat er een 20-19 aan het einde van het eerste kwart op het bord.

In het tweede kwart gaat het gelijk op Grasshoppers komt op een paar punten voorsprong, maar steeds antwoord Binnenland met een goede aanval en score. Janine Guyt is dit kwart niet te stoppen en scoort er lustig op los. Echter zit het venijn hem in de verdediging. Op het veld staan steeds vijf speelsters die verdedigend ervoor gaan. Vanaf een 36-39 stand lukt het Binnenland om drie keer op rij een Katwijkse turn-over of een verdedigende rebound te pakken. Zelf scoort de ploeg wel en voor Jamailah Adams bekroont haar goede eerste helft met haar 11 punt en zet daarmee een 36-45 ruststand op het vernieuwde Katwijkse scorebord.

In de rust zullen de gedachten van velen vast uitgegaan zijn naar afgelopen zaterdag. Daar startte de ploeg toen in het derde kwart dramatisch, nu is dat niet het geval. Na twee rake vrije worpen van de thuisploeg is het Marlou de Kleijn die met een and-one meteen voor een score zorgt. Als Jamailah Adams daarna dan ook nog twee keer scoort is opeens een 13 punten voorsprong. In dit kwart loopt het verschil twee keer terug tot negen punten, maar de ploeg scoort op de juiste momenten. Florianne Boekenstijn scoort een moeilijke post-up en daarmee eindigt het kwart bij 56-69.

De scherpte op de bank en in het veld is groot bij Startportaal. Grasshoppers mist veel ballen en het gevaar is dan dat die ballen in kwart vier wel vallen. Binnenland heeft echter de flow goed te pakken en loop uit naar een voorsprong van 17 punten (64-81). Met nog een kleine 3 minuten te gaan zetten de gelen nog een keer aan. Ze plaatsen een 8-0 run, maar de klok tik in het voordeel van de blauwen. Als Janine Guyt nog eenmaal vanaf de vrije worp lijn scoort pakt Binnenland een belangrijke overwinning en bezorgt het Grasshoppers hun eerste nederlaag (70-82).

Door de overwinning plaats Startportaal Binnenland zich voor de final four die op 16 en 17 december gehouden gaat worden, locatie nog niet bekend. De focus voor de ploeg zal echter liggen op de wedstrijd a.s. zaterdag om 19:30 in Landsmeer. Dan speelt de ploeg tegen Topkip Lions, uiteraard zal ook deze wedstrijd te volgen zijn via een livestream.