Voor aanvang van de wedstrijd tegen de Den Helder Suns werd Eline Kasius door Wim van der Hoek (voorzitter CBV Binnenland) in het zonnetje gezet voor haar gehele inzet voor de club zowel in als buiten het veld. De zwangere Eline Kasius nam daarna, de eerste helft, plaats als co-commentator achter de livestream.

Zij zag, en velen met haar, dat Startportaal een erg goed eerste kwart speelde. De blauwhemden vonden elkaar gemakkelijk en alles liep op rolletjes. Na een paar keer knipperen stond er 22-15 op de Barendrechtse borden. Het gaspedaal werd in het tweede kwart nog maar eens ingetrapt en 22-15 stond er zomaar ineens 38-15 op het bord. Daarna herpakt Den Helder zich iets en sluit het kwart af met een 8-12. Ruststand 46-27.

In de Helderse kleedkamer zal het gestormd hebben want na rust staat er een andere ploeg op het veld. Binnen een minuut liggen er al 7 punten in en een paar punten later vlucht Joost van Rangelrooy in een time-out. De voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon. Binnenland is geen schim van zichzelf en scoort slechts 6 punten (allemaal uit vrije worpen) dit kwart. De flow is volledig in Helderse handen als met 52-51 het laatste kwart ingegaan wordt. Het lukt Startportaal niet om het tij te keren en Den Helder loopt rustig uit naar een voorsprong van een punt of drie. In de laatste minuten moet Binnenland dan snelle fouten maken om de tijd te stoppen. Den Helder maakt echter genoeg van haar vrije worpen en dus trekken ze de overwinning over de streep (66-71).

Na afloop was het nog druk in de Tipp Inn. De supporters hadden genoeg stof tot napraten. Een van de vaste supporters gaf aan โ€œEen hele mooie eerste helft met echt heel mooi en leuk team basketball. De tweede helft daartegen was niet om over naar huis te schrijvenโ€.

Genoeg stof voor de coaches van Binnenland die erg kort de tijd hebben om de ploeg klaar te maken voor de wedstrijd tegen de koploper: Sportiff Company Grasshoppers. Want op woensdag 2 november om 20:30 zal de ploeg proberen om de Katwijkse dames hun eerste nederlaag te bezorgen.