Vooraf stond Binnenland op vier overwinningen en nog geen verliespartijen. Tegenstander Lekdetec.nl had driemaal op rij verloren en wilde een einde aan die reeks maken.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet de Bemmelse thuisploeg dit dan ook zien. Joost van Rangelrooy probeerde met een vroege time-out zijn ploeg, ma een 8-0 achterstand, wat scherper te krijgen en dit lukte deels. Aan het einde van het kwart stond er een 6 punten verschil op het bord, 23-17. Verdedigend was het niet best en ook in het tweede kwart kwamen de roden makkelijk aan scoren toe. Omdat Binnenland ook wel redelijk meescoorde dit kwart (19-18) werd er gerust met een 42-35 achterstand.

Na rust was het wachten op een goed momentum van Startportaal Binnenland. Deze kwam er een aantal keer, maar steeds ook beantwoord door de thuisploeg. Het bleef dus bij kleine runnetjes, waarbij de ploeg een aantal keer op 3 punten kwam. Met 58-52 werd het laatste kwart aangevangen. In dat kwart naderde Binnenland, door een goed spelende Jamailah Adams (23 punten en 15 rebounds), wederom een paar keer tot 3 punten. Echter bleek de scherpte en het harde werken van de tegenstander te veel. Daar waar in de vorige wedstrijden Binnenland de overwinning veelal in het laatste kwart mee naar huis kon nemen, werd dit nu nagelaten. De thuisploeg won terecht en voor Binnenland moet snel de knop om.

Volgende week staat namelijk de Den Helder Suns op het programma. Een ploeg die alleen van koploper Grasshoppers heeft verloren en dus kan Binnenland uitkijken naar en topwedstrijd. Vooraf aan de wedstrijd, die om 20:30 begint, zal Eline Kasius bedankt worden voor de vele seizoenen die zij in het blauw heeft gestreden. Dus zorgt u ervoor dat u rond 20:15 op uw plaats in de Driesprong zit.