In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen is de ploeg uit Werkendam te gast in sporthal De Driesprong. Na drie gewonnen duels willen de Barendrechtse heren ook dit weekend weer ongeslagen blijven in de Eerste Divisie. Dit moest dan wel gebeuren zonder aanwinst Caleb Vijber, want hij was helaas nog ziek.

In de eerste minuten van de wedstrijd had Binnenland duidelijk de overhand, maar dit kon niet echt in scores worden omgezet. Goede verdedigende acties van Joris Visser leverde vaak balbezit op, maar eenmaal in de aanval was het slordig. Ballen die net van de ring stuiterde of onnodig de bal weer in de handen van de tegenstander laten belanden waren eerder regel dan uitzondering. Uiteindelijk was het Bas den Hoedt die gelukkig wel drie keer op rij een goede actie naar de basket kon belonen met een score (15-6).

Hetzelfde beeld zagen de toeschouwers, die ruim aanwezig waren, ook in het tweede kwart. De hoge intensiteit in de verdediging leverde veel steals op. Echter als je deze dan ook weer verliest dan is het weinig effectief. Wel bleef het team van de nieuwe coach Ruben Erkelens, met assistent Ronald van de Geest, de bovenliggende partij. De tussenstand van deze periode was identiek aan de eerste en met een 30-12 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Het derde kwart was een week eerder in Vlissingen nog ronduit slecht. Dus in de kleedkamer werd vooral gehamerd op een geconcentreerde start en minder turnovers. Gelukkig werd dit ook zichtbaar op het veld. Er werden over en weer wat scores uitgedeeld, maar ook nu weer liepen de Binnenlanders langzaam verder uit. Raymond de Bruin kon zich in deze fase een beetje onderscheiden met een aantal sterke rebounds en makkelijke scores (53-30).

Bij aanvang van het vierde kwart moest de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld worden. Er was wel ruimte voor tactische wijzigingen om uit te proberen. Met enkele mooie aanvallen werd er door diverse spelers gescoord. Het viel sowieso op dat er geen echte topscoorder bovenuit stak, maar iedereen zijn punten mee pikte. De eindstand werd 75-46.

Op 5 november staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt concurrent BV Wyba op bezoek.
Topscoorders: Van de Pol 10, Westerdijk en Den Hoedt beide 9.