Wat een mooie overwinning na een goede wedstrijd. In het eerste kwart was het verschil tussen beide ploegen nog niet groot. Triple Threat deed goed mee en Startportaal Binnenland kwam met slechts 3 punten voor (16-13). In het tweede kwart gingen de dames van De Wit en Van Rangelrooy “los”. De Wit, vandaag nog de hoofdcoach, over dat tweede kwart: “We spelen een geweldig tweede kwart waarin we vooral verdedigend de boel goed op orde hadden. Dit leverde een 26-11 score op.” Een 42-24 ruststand volgde.

Daar waar het spel na zo een eerste helft nog wel eens terug kan vallen gebeurde dat niet. De coaching staf sprak met de ploeg in de rust over de gevaren van voorstaan en hoe je daar als ploeg op kun reageren.

Na rust kregen de coaches de gewenste reactie De Wit: “Dit pakte het team geweldig op. Het derde kwart en met name de 1e minuten daarvan waren een genot om naar te kijken. Waar TTT in een zone achtige verdediging bleef staan schoten we bizar veel raak van buiten de 3p lijn. Het vierde kwart was eigenlijk daarmee alleen nog maar een formaliteit.” In dat laatst kwart kregen de bankspeelsters ruim speeltijd, ook kreeg Alyssa van de Meer haar debuut van de coaches gegund.
Een mooie teamprestatie waarbij maar liefst vijf speelsters in de dubbele cijfers kwamen. Op naar zaterdag wanneer om 18:30 LGIT.NL Martini Sparks langskomt.

📈: Janine Guijt 22 punten, 7 rebounds; Marlou de Kleijn 19 punten, 11 rebounds en 8 assists; Eva van Oosten 19 punten (5 op 5 driepunters); Jamailah Adams 10 punten en 8 rebounds; Florianne Boekenstijn 10 punten; Mylah Aalse 10 punten.

Van links naar rechts in het blauw Marlou de Kleijn (19 punten), Eva van Oosten (19 punten) en Janine Guijt (22 punten) het trio dat samen goed was voor 60 punten!