Na vorige week de 3e uit 4 oefenwedstrijden gewonnen te hebben, mocht zaterdag dan eindelijk, uit in Tilburg, de competitie gestart worden tegen High Five.

Met het aantrekken van een nieuwe coach en assistent, het aanblijven van een aantal ervaren spelers, aangevuld met spelers die op dit niveau nog ervaring moeten opdoen hebben we een goede mix aan spelers, wat hoop geeft voor de toekomst.

Met een supportersschare die langzaam aan groeit en die misschien nog wel nerveuzer was dan het team zelf begon om 20:00 uur de wedstrijd.

De startende 5 waren Sjoerd, Yasalde, Daan vd Pol, Joris en Kent waarbij de laatste de eerste score kon maken namens Binnenland. De scores gingen gelijk op met een maximum van 6 verschil in het voordeel van High Five. De oplettende kijker was al bang dat de 2 (niet getelde) punten van Timo ons uiteindelijk de das om zou doen.

Eindstand 1e kwart 21-21

Ook het 2e kwart ging redelijk gelijk op waarbij de achterstand niet hoger werd dan 7 punten. Met 7 man op de bank ook veel wissels beschikbaar. Iedereen werkte hard en de rust kon worden ingegaan met een verschil van 5, 39-34 in het voordeel van High Five.

Direct na de rust konden Joris en Daan de achterstand wegwerken tot 2 punten waarna High Five toch het verschil vergrootte naar 10. De driepunters gingen er aardig in bij de tegenstander. Dat ze die 10 punten voorsprong ook weer binnen 2 minuten zouden kwijtraken door scores van Caleb, Raymond en Jurian zorgde dan ook voor een “panic” time-out van High Five waarna wij direct uitliepen met nog eens 5 punten. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven waarna het 3e kwart eindigde in 61-67 voor Binnenland.

High Five wilde zich niet zomaar gewonnen geven en een spannend 4e kwart zou volgen.

Door sterk verdedigen en goede aanvallen bleef het verschil echter rond de 7 punten, waardoor High Five al vroeg greep naar het spelen op fouten, 12 tegenover 5 dit kwart. Onder leiding van de routiniers leverde dit geen probleem op waardoor het nieuwe Binnenland MSE1 met een 90 – 97 winst van het veld liep. Heel het team heeft hard gewerkt met een mooi resultaat: de eerste punten zijn binnen!!

Volgende wedstrijd is op zaterdag 24 september tegen Biks Shots, 20:30 uur in sporthal de Driesprong..