Beste leden, Beste ouders/verzorgers,

Vanaf komend seizoen gaan we de opzet met betrekking tot de trainingen van U10, U12, U14 en U16 veranderen. Met deze nieuwe structuur willen we een betere basketbalopleiding creëren voor zowel spelers als trainers waarbij de fundamentele basketbal vaardigheden meer aandacht krijgen. We proberen hiermee in te springen op de vraag naar meer mogelijkheden voor de jeugd en trainers met ambities. Daarnaast willen we de breedtesport niet uit het oog te verliezen.

In het kort houdt dit concreet in dat er voor deze teams 1x per week een teamtraining zal zijn onder leiding van een eigen trainer/coach. Daarnaast kan er worden ingeschreven voor een fundamentel- training onder leiding van een poule van “top-trainers”. Deze inschrijving heeft wel een structurele vorm met een keuze van 0, 1 of 2 trainingen per week. We raden van harte aan dat de spelers van alle eerste teams de mogelijkheid van twee extra trainingen kiezen.

We willen deze opzet graag met jullie delen tijdens een ouderavond. Deze zal plaatsvinden in week 34 (eerste schoolweek). In plaats van te starten met de trainingen doen we op dat moment een voorlichting over deze trainingsopzet en is er ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Verder zal er dan ook een korte toelichting gegeven worden door een fysiotherapeut en een kracht/conditietrainer. Deze ouderavond zal plaats vinden op 25 augustus vanaf 19:00 tot 20:00 in de kantine van De Driesprong.

We hopen u daar allemaal te verwelkomen en wensen u een fijne vakantie! Met sportieve groet,
Technische staff talent-ontwikkeling,
Jasper van den Adel

Sjoerd van Vilsteren