In de zoektocht naar nieuwe speelsters is het gelukt om drie talenten vanuit het Orange Lions Academy programma aan Startportaal Binnenland te binden. Vanuit Amsterdam zullen drie speelsters in Barendrecht aansluiten om zich verder te ontwikkelen.  Frode Flos van der Schans, Jaleesa Molina en Pien Steenbergen zullen zowel op de training als in de wedstrijden het Barendrechtse blauw vertegenwoordigen.

Frode Flos is een 1 meter en 92 centimeter grote center komt officieel uit Zaltbommel, maar woonde voor haar basketballopleiding al twee jaar in Weert en nu dus in Amsterdam. Frode Flos is duidelijk over haar komt naar Startportaal Binnenland: “Ik hoop dat ik veel kan leren van zowel mijn teamgenoten als tegenstanders. Daarnaast kunnen we, door hard te werken en met veel plezier, hopelijk samen de Nederlandse titel pakken”.  De Zaltbommelse zal het spelen en trainen in Barendrecht combineren met het spelen en trainen voor de OLA en het afronden van haar vwo-diploma.

De tweede OLA speelster die volgend jaar aansluit is Pien Steenbergen. De 16 jarige Pien speelde in het verleden voor BV Springfield en Attacus. Daarna verkaste zij dus naar de OLA in Amsterdam. Pien geeft aan dat zij met de stap naar Startportaal Binnenland zoveel mogelijk progressie wil maken en zoveel mogelijk wil leren van haar teamgenoten en tegenstanders. Ze geeft verder aan: “Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en wil grote stappen in mijn ontwikkeling maken.”

De laatste speelster die uit de OLA opleiding komt is Jaleesa Molina. Zij speelde voorheen voor Lokomotief uit Rijswijk en ging op jonge leeftijd naar Amsterdam om zichzelf daar verder te ontwikkelen. “Ik heb voor Binnenland gekozen, waardoor ik veel op basketball gebied kan leren en natuurlijk mijn skills kan gaan verbeteren”, zijn de duidelijke woorden van de in 2004 geboren forward.

Coach Joost van Rangelrooy over de komst van deze drie meiden: “Door het vertrek van Jamy, Jaida en Lisa hadden we een aardig gat te vullen. Dat gaan we nu doen met meiden uit de eigen jeugd (hierover later meer), maar ook met Frode Flos, Jaleesa en Pien uit het OLA-programma. Alle drie de meiden zijn voor hun positie lang wat echt een wens voor mij was. We misten de afgelopen jaren te veel rebounds en met deze meiden erbij verwacht ik daar wel een slag te slaan.”

Vanuit het OLA-programma reageert headcoach Molly McDowell: “Voor Frode Flos, Jaleesa en Pien is dit een geweldige kans om niet alleen eredivisie te spelen, maar ook bij een team als Startportaal Binnenland. Zij krijgen de kans om te trainen en te strijden om speelminuten met een aantal van de beste speelsters van de dames eredivisie. De combinatie van het full time trainen en spelen in de U20 van de Orange Lions Academy gaat deze drie speelsters enorm helpen in hun ontwikkeling en voor hun volgende stap. Ik kijk er naar uit om de ontwikkeling van deze meiden komend seizoen te zien.”