De tweede finalewedstrijd in de reeks van drie werd afgewerkt in sporthal De Driesprong. Daar waar geen supporters aanwezig mochten zijn gingen de kijkcijfers op de livestream sky high.

Die kijkers zagen Den Helder erg goed starten. De ploeg van Mario Bennes, die achteraf de prijs tot beste coach van het seizoen kreeg, maakt in de beginfase meteen duidelijk dat zij toch echt voor het kampioenschap waren gekomen. Een knap eerste kart leidt tot een 16-30 voorsprong voor de Den Helderse gasten. In het tweede kwart komt Binnenland iets terug, maar lukt het ook niet om echt heel dichtbij te komen. Het verschil is een aantal keer binnen de 10 punten, maar daar blijft het dan wel bij. De ruststand van 36-54 geeft de krachtsverhouding dan ook goed weer.

Na rust start 4Consult goed. Gabriëlle van den Bosch knalt er twee driepunters in en Den Helder moet een snelle time-out nemen. Daarna lukt het Binnenland niet om genoeg stops en punten te maken om echt dichterbij te komen. In het laatste kwart is Binnenland niet bij krachten om nog een run te maken en wisselt coach Joost van Rangelrooy gretig door. Lisa van den Adel maakt haar eerste minuten in de finale en neemt daarmee afscheid van het dames 1 team van 4Consult/Binnenland. Doordat zij in blijde verwachting is kreeg zij de afgelopen games geen minuten, maar nu gunde Van Rangelrooy haar een aantal minuten en een “publiekswissel”.

Tussendoor loopt Den Helder uit naar een 79-101 overwinning en daarmee behalen zij geheeld verdient het Nationale Kampioenschap. Na 12 jaar zonder titel is het Den Helder dat zicht voor tenminste een jaar de beste van Nederland mag noemen.