Met de lange reis in de benen begint 4Consult/Binnenland, inclusief de teruggekeerde Eline Kasius, dramatisch aan de verre uitwedstrijd. Haren loop gemakkelijk uit tot een 10-0 voorsprong als daarna Marlou de Kleijn voor een eerste Binnenlandse score zorgt, 10-3.

4Consult/Binnenland moet zicht echt in de wedstrijd knokken en doet dit aan de hand van een paar steals gevolgd door twee- en driepunters. Echter blijft Keijser Capital Martini Sparks heel makkelijk scoren. De 29-19 na de eerste periode zorgt voor een ruime achterstand.

Haren blijft maar scoren en bereikt zelfs een 15 punten voorsprong bij een stand van 41-26. Dan vindt Eline Kasius het genoeg geweest zij maakt 6 punten op rij, als dan ook Jamailah Adams er 6 ingooit is achterstand weer behapbaar. Wederom drie punten van Eline en twee van Lisa van den Adel en Binnenland zit weer echt in de game. Jaida Roper steelt nog een bal en scoort, waardoor er een 47-45 achterstand op het bord staat.

Na rust laat Joost van Ranglrooy de ploeg starten die ook voor rust de grote run maakte. GabriĆ«lle van den Bosch, Marlou de Kleijn, Jamailah Adams, Lisa van den Adel en Eline Kasius blijven doorgaan en maken een 0-15 run. Bij 47-60 is het oud Binnenlander Danielle Pruys die voor de eerste Harense punten na rust zorgt. Daarna gaan de scores op en neer en is het bij Binnenland voor Marlou de Kleijn die nog wat punten maakt. Bij 58-70 staat er voor het eerst in de wedstrijd een ruime voorsprong voor de uitploeg op de borden.

Het vierde kwart start meteen goed met een steal van Jaida en een score van Beyza Okayben. Daarna scoort Eline Kasius (die haar terugkeer viert met 26 punten) en is de wedstrijd eigenlijk wel echt gespeeld. Het team blijft gasgeven en Joost van Rangelrooy kan naar hartenlust wisselen. In de laatste minuten komen ook FabiĆ«nne Dijkshoorn en Evi Overgaauw binnen de lijnen. De laatste drie kansen om het 100ste punt te maken worden om zeep geholpen en zo eindigt de wedstrijd in 76-99.

Een ruime overwinning na een zeer moeizame en slechte wedstrijd. Van Rangelrooy zal zijn ploeg nu gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Lekdetec.nl/Bemmel. In de strijd om de eerste plaats moet die wedstrijd gewonnen.