Er staat weer een geweldige wedstrijd op het affiche komende woensdag. Dan speelt 4Consult/Binnenland in “Kattuk” tegen Sportif Company Grasshoppers. Een belangrijke wedstrijd in de strijd bovenin het klassement. Grashoppers staat momenteel op de vierde plaats en zal moeten winnen van 4Consult om kans te houden op een plaats bij de eerste twee ploegen. Als de ploeg verliest moet het namelijk zes verliespunten goed maken.

4Consult/Binnenland kan dus een grote slag slaan in Katwijk. Bij winst slaat het een directe concurrent voor de topplaatsen van zich af en wordt het gat dus bijna onoverbrugbaar. Zeker gezien het programma van de Barendrechtse ploeg die, met alle respect, nog twee keer tegen de nummer laatst en de nummer zeven speelt. Die vier games behoren normaliter omgezet te worden tot winstpartijen. Daarnaast treft de ploeg nog Lekdetec.nl Bemmel (thuis) en Dozy Bv Den Helder (uit), de huidige nummers 1 en 3.

#30 Marlou de Kleijn hier in actie tegen Grashoppers in de thuiswedstrijd.

Daarmee is dus wel duidelijk wat voor stap in de goede richting van de top twee gezet kan worden. Coach Van Rangelrooy kon afgelopen zaterdag niet tevreden zijn met het spel dat zijn team op de vloer legde. Hij coachte erop los, maar het schotpercentage van de Binnenlanders was voor het eerst sinds tijden ondermaats. Komende woensdag hoopt hij weer op een glimp van de ploeg die hij in Landsmeer een ware topprestatie zag leveren. Dit zal nodig zijn aangezien Grasshoppers ook een goede ploeg heeft.

In vergelijking tot de vorige wedstrijd tussen beide ploegen in Barendrecht keerde Ilse Kuijt inmiddels terug in de selectie van Axel Gouw. Kuijt is gemiddeld goed voor 17 punten, waarmee haar rol in het team van Gouw ook meteen helder is. Scorend hangt er bij Binnenland veel af van Marlou de Kleijn en Eline Kasius. Beiden zullen, net als Jamailah Adams, goede herinneringen hebben aan de vorige ontmoeting met de gelen. Eline had zowel dubbele cijfers in scores als rebounds en zowel Jamailah als Marlou kwamen respectievelijk 2 en 1 rebound te kort om dit ook te kunnen zeggen.

 “We hebben een zwaar programma gehad afgelopen weken en dat zijn we goed doorgekomen. Vorige confrontatie was natuurlijk geen representatieve game als we kijken naar de normale wedstrijden tussen grasshoppers en ons. Aankomende woensdag zal een stuk zwaarder worden en aan ons de taak om de lijn van afgelopen weken door te trekken. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en ik heb er vertrouwen in.” Aldus Marlou de Kleijn.

Uiteraard zal de wedstrijd te volgen zijn via de livestream van Sportiff Company Grasshoppers. Zodra hier meer over bekend is, delen wij dit op onze social media.