Wedstrijden tegen Landslake Lions zijn altijd spannend en vaak heel close. Beide ploegen leggen elkaar al jarenlang het vuur aan de schenen, kennen elkaar door en door en staan al jaren aan de top van het dames basketball in Nederland. Deze wedstrijd was wederom spannend en close, maar met fases wel met erg matig basketball.

4Consult/Binnenland start goed aan de wedstrijd en aan de hand van Marlou de Kleijn (7 punten) en Eline Kasius (8 punten), wordt in het eerste kwart al een voorsprong gepakt. De Lions met in de gelederen oud-Binnenlander Myrthe den Heeten komen er scorend niet echt aan te pas en maken 14 punten. Bij de thuisploeg maken ook Jamailah Adams (4 punten) en Eva van Oosten (2 punten).

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, als ook het tweede kwart solide doorgespeeld wordt. De Landsmeerse productie komt niet, maar ook bij de thuisploeg gaat het scorend minder. Het spel van de thuisploeg oogt wat statisch en verloopt niet altijd even vloeiend. De driepunter wil aan beide zijdes niet vallen, maar voor de thuisploeg is het percentage nog veel slechter dan dat van de uitploeg. Toch lukt het Binnenland om uit te lopen naar 37-27 bij rust.

Na rust neemt de kwaliteit van het spel van de Barendrechtse dames af. Aanvallend gaat er veel mis. Zowel vrije driepunters als tweepunters worden gemist en daarnaast wordt een groot aantal turn-overs weggegooid. De Lions geven veel druk en dat lijkt zijn effect te hebben. De ploeg van Marlous Nieuwveen komt terug in de wedstrijd en bij een 41-41 stand is het weer gelijk. Jamailah en Lisa scoren dan beiden nog twee punten zodat er alsnog met een voorsprong naar het laatst kwart gegaan wordt.

Het laatste kwart blijven beide ploegen dicht bij elkaar. Het verschil wordt in die fase nooit kleiner dan drie punten en naar het einde van de wedstrijd vrijwel elke keer slechts één punt. Marlou de Kleijn maakt met een score 56-54, als daarna Myrthe den Heeten even vijf punten maakt, 56-59.  Jamailah Adams scoort en Eline Kasius maat één vrije worp, 59-59. De Lions krijgen de laatste aanval. Het lijkt erop dat de bal te laat losgelaten is (24 seconden overtreding), maar de rebound is uiteindelijk toch voor Landsmeer aangezien de scheidsrechters dit anders zagen. De laatste special play van de Lions levert een open lay-up op, maar de Lansmeerse mist. Een verlenging dus.

In die verlenging laat 4Consult/Binnenland dan eindelijk zien wat het kan. Eline Kasius en Marlou de Kleijn gaan scorend klos. Het tweetal wordt bijgestaan door de buffelende Gabrielle van den Bosch, Jamailah Adams en Eva van Oosten. Dit vijftal laat de tegenstander nog maar zeven punten maken, terwijl de Barendrechtse ploeg er zelf 16 maakt.

Eline Kasius goed voor 25 punten waarvan 5 in de verlenging. Marlou de Kleijn goed voor 19 punten waarvan 10 in de verlenging.)

Uiteindelijk dus een overwinning na een slechte tweede helft. De verlenging was van een goed niveau, waarbij op dat moment steeds de juiste beslissingen werden genomen. Verdedigend zat het opeens weer potdicht en voor elke centimeter werd gestreden. Kortom een “lelijke” belangrijke overwinning tegen een mede concurrent voor de bovenste posities.

Volgende week om 16:00 uur zal in Haarlem tegen Triple Threat gespeeld worden. Bij die wedstrijd zal naar zeer waarschijnlijk Jaida Roper haar eerste minuten voor de Barendrechtse ploeg gaan maken.