Na twee uitwedstrijden, verlies in Bemmel en winst in Tubbergen, keert de Barendrechtse ploeg weer terug in sporthal De Driesprong. In een nog altijd lege sporthal wordt Landslake Lions uit Landsmeer ontvangen. Beide ploegen wonnen inmiddels drie duels, daar hadden de Lions wel een wedstrijd meer voor nodig. Daardoor staat 4Consult/Binnenland net een plaatsje hoger dan de tegenstander.

De Landsmeerse roodhemden worden gecoacht door Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty (assistent-coach), beiden hebben ook een aantal seizoenen geleden in het blauw gespeeld. In het blauw wonnen zij de Nationale beker in 2015. Naast de twee coaches speelt ook Mythe den Heeten tegenwoordig in Landsmeer. Den Heeten stapte afgelopen zomer over na drie seizoen voor 4Consult gespeeld te hebben. Inmiddels maakt zij haar minuten (31 per wedstrijd) en punten (8,8 per wedstrijd) voor de Lions. Dat team heeft verder een goede ploeg met ervaren toppers als Tanya Bröring, Kim Hartman en Nadine Boesaart. 

Van Rangelrooy zal in Tubbergen met genoegen langs de lijn hebben gestaan. Hij zag zijn ploeg redelijk tot goed spelen, waarbij hij alle twaalf zijn speelsters kon laten spelen. Goed voor de ontwikkeling voor jeugdige meiden en een beloning voor hun harde werken. Van de week werd ook bekend dat de Barendrechtse coach de komende maanden over een Amerikaanse speelster, Jaida Roper, kan beschikken. Uiteraard zijn wij allen heel benieuwd naar haar spel, of zij aankomende zaterdag al binnen de lijnen komt is nog even de vraag.

#8 Lisa van den Adel

Lisa van den Adel speelde in haar carrière al heel vaak tegen de Lions. Eerst was dat tegen ProBuild Lions, toen Loon Lions en nu Landslake Lions. Ze spreek over een belangrijke wedstrijd: “Lions en wij zijn al jaren aan elkaar gewaagd en we zullen 40 minuten geconcentreerd en gedisciplineerd moeten spelen om de punten binnen te halen.” Over het weerzien met haar ex teamgenoot Myrthe zegt zij met een knipoog: “Ik heb zin om Myrthe weer te zien, we hebben nog een appeltje met haar te schillen na de voorbereidingswedstrijd van dit seizoen! “                                                                                             

Zoals onze captain hierboven al aangaf is het de verwachting dat het in “De Drie” een spannende wedstrijd zal worden. De thuisploeg scoort gemiddeld iets meer dan de tegenstander, maar die verdedigen dan net weer iets beter. Beide ploegen kennen elkaar heel goed en de afgelopen ontmoetingen werden altijd op het heetst van de snede gepeeld. Dat zal zaterdag niet anders zijn. 

Uiteraard zal ook deze keer de door 4Consult gesponsorde livestream gratis aangeboden worden. De wedstrijd begint om 18:30, de livestream start om 18:15 met een voorbeschouwing.