De afgelopen weken heeft het management van 4Consult/Binnenland samen met hoofdsponsor Peter Swaneveld van 4Consult hun uiterste best gedaan om voor de rest van het seizoen nog één aanwinst vast te leggen. Vanuit Memphis (Tennessee, Amerika) komt Jaida Roper het team versterken. Jaida speelde vier jaar lang voor de University of Kentucky. Een universiteit die op de ranking van alle vrouwelijke basketball colleges de 15de plaats inneemt. 

Jaida Roper, 22 jaar.

Coach Van Rangelrooy was op zoek naar een pointguard en heeft die met deze aanwinst gevonden. In de bio op de site van haar oude universiteit wordt het volgende over haar geschreven: “A fan favorite that was a vocal leader on the team from day one.” Voor Van Rangelrooy was het de wens om een pass first guard te halen. In haar laatste seizoen gaf zij 102 assists, 3.4 per game. Op een Amerikaanse scoutingsite staat: “The lead guard from the Memphis area is a high energy play-maker who pushes the tempo in transition“. Dat belooft veel snelheid in de Barendrechtse Driesprong.

Door de komst van Jaida zal Van Rangelrooy zijn speelsters net iets anders in kunnen gaan zetten. De afgelopen weken speelden naast Beyza Okayben, ook Gabrielle van den Bosch en Jamailah Adams op de pointguard positie. Voor die laatste twee zal dat nu minder vaak het geval zijn. De Barendrechtse formatie krijgt zo nog meer wapens in de strijd om het nationale kampioenschap, het grote doel van de blauwhemden.

We vroegen Jaida om een korte reactie op haar nieuwe avontuur: “I am very excited about my arrival in the Netherlands. I want to thank everyone involved for this opportunity and I’m ready to ball!”

Zoals gemeld is coach Van Rangelrooy in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst: “Door het vertrek van Chermensa en Robyn ontstond er natuurlijk een groot gat. We hebben dat deels op kunnen lossen met de komst van Jamy (de Kock), maar met Jaida Roper hebben we echt weer een pointguard erbij. Na het eerste gesprek was er gelijk een klik. Een mooie persoonlijkheid en echte leider op het veld. En ze kan natuurlijk ook goed basketballen. Ze komt echt van een top college dus ik ben erg benieuwd.”

Jaida Roper (Memphis, Tennessee) will join our team for the remainder of the season. She played for the University of Kentucky for four years. A university that ranks 15th of all female basketball colleges.

— ENGLISH —

Coach Van Rangelrooy was looking for a point guard and found one with this acquisition. In the bio of her old university the following is written about her: “A fan favorite that was a vocal leader on the team from day one.” Van Rangelrooy wanted to get a true point guard. In her last season, she gave 102 assists, 3.4 per game. An American scouting site states: “The lead guard from the Memphis area is a high energy play-maker who pushes the tempo in transition”.

We asked Jaida for a short reaction to her new adventure: “I am very excited about my arrival in the Netherlands. I want to thank everyone involved for this opportunity and I’m ready to ball!”

As mentioned, coach Van Rangelrooy is delighted with the new acquisition: “With Jaida we have a true point guard. After the first conversation, there was an immediate click. A beautiful personality and a true leader on the field. And of course, she can also play basketball. She really comes from a top college, so I’m really looking forward to working her.”