In het verre Tubbergen werd i.v.m. de avondklok en de verwachtte sneeuw al vroeg aangetreden. Het was voor Jolly Jumpers de eerste thuiswedstijd in 2021. Voor 4consult Binnenland betekende dit de tweede uitwedstrijd achter elkaar. Coach Van Rangelrooy kon beschikken over een volledig fitte selectie.

Van Rangelrooy gunt Maaike van Zeijl een plek in de starting five. Samen met Gabrielle van den Bosch, Jamailah Adams, Marlou de Kleijn en Eline Kasius is het begin nog een beetje slordig. Tot halverwege het kwart is het verschil slechts vijf punten (4-9). Daarna geeft het Barendrechtse team gaf. Beyza Okayben komt binnen de lijnen en flikkert, aldus de commentator op de livestream, er twee driepunters in.  De voorsprong loopt op tot elf punten, 12-23.

(De kleedkamer wordt in de rust niet gebruikt i.v.m. het Covid protocol)

In het tweede kwart wisselt Van Rangelrooy veelvuldig door. Beyza schiet haar derde driepunter binnen en brengt haar totaal op negen punten. Het valt op dat Binnenland veelvuldig de basket aanvalt en daarna steeds de vrije speelsters buiten de driepuntslijn weet te vinden. Vandaag wordt daar goed van geprofiteerd, want ook Eline Kasius schiet een driepunter binnen. Drie minuten voor de rust komt ook Evi Overgaauw binnen de lijnen. In dit kwart is de mooiste actie misschien nog wel de charge die Eline Kasius nam in de defense, zij kreeg daarmee in ieder geval haar coach op de banken. Voor rust is de marge dan al opgelopen tot 19 punten, 21-40.

De eerste score na rust is van Marlou de Kleijn, die daarmee een startsein geeft voor een puntrijk kwart. Eline Kasius schiet weer 5 punten (1x driepunter) achter elkaar binnen. Binnenland loopt uit naar een 29-58 voorsprong. Voor coach Van Rangelrooy het teken om ook Denise van Dijk weer minuten te gunnen. Hij zal ook tevreden moeten zijn geweest met de scorende inbreng van Lisa van den Adel die in dit kwart vijf punten maakte en uiteindelijk in de dubbele cijfers eindigde.

Het laatste deel van de wedstrijd vangt aan bij een 35-66 tussenstand, de winst is dan eigenlijk al zeker. Wat echter opvalt is dat Binnenland tot het einde door blijft gaan. De wedstrijd gaat dus niet als een nachtkaars uit en Jolly Jumpers krijgt ook dit kwart veel punten tegen. Fabiënne Dijkshoorn mag ook weer minuten maken en zodoende heeft de Barendrechtse ploeg alle 12 de speelsters binnen de lijnen gehad. Er wordt nog één keer echt gejuicht en dat is als Evi Overgaauw haar eerste punten maakt in ons dames 1.

Een goede teamprestatie die de nederlaag van een week eerder in Bemmel een beetje wegspoelt. Tegenstander Jolly Jumpers was niet bij machten om een vuist te maken tegen het scorende geweld van 4Consult, met als sorende uitblinkers Eline Kasius (23) en Marlou de Kleijn (16).

Volgende week zaterdag zal 4Consult/Binnenland het opnemen tegen de Landslake Lions uit Landsmeer. De aanvangstijd van die wedstrijd wordt nog bekend gemaakt.