Een totale off day zorgde voor het eerste puntenverlies in de competitie voor de ploeg van Van Rangelrooy. In sporthal De Schaapskooi begonnen de blauwhemden goed aan de wedstrijd. Eline Kasius was niet te stoppen en door wat slordigheden, in het tweede deel van het eerste kwart, lukte het Lekdetec.nl om bij te blijven. De voorsprong van slechts drie punten had op dat moment groter kunnen en moeten zijn.

Het tweede gedeelte voor rust spelen beide ploegen tegen elkaar op. Aan 4Consult zijde komen de scores vooral, en bijna alleen, van Eline Kasius. Verdedigend wordt het spel van Binnenland echter steeds minder en de Bemmelse thuisploeg profiteert veelvuldig van fouten van de Barendrechters. Bij een 35-35 stand breekt de broodnodige rust aan.

Die rust doet de thuisploeg meer goed dan Binnenland. De eerste vijf minuten staan beide ploegen om en om voor. Daarna zakt Binnenland door het ijs. Bemmel plaatst een goede run en komt met acht punten voor. Bij Binnenland begint nu Marlou de Kleijn ook mee te scoren en alle hoop is gevestigd op het laatste kwart.

In eerste instantie lukt het Binnenland niet om dichterbij Lekdetec.nl te komen. Het slordige spel met extreem veel turn overs wordt steeds afgestraft door de Bemmelse ploeg.  Lisanne de Jonge die voor rust slechts vier punten had komt beter in haar spel en blijkt een ware plaag voor Binnenland. In de gehele tweede helft produceert zij 18 van haar 22 punten. In de laatste vijf minuten geeft de blauwe brigade nog een aantal keer gas. De kleine runnetjes worden steeds door de thuisploeg beantwoord met een tegenscore. Met nog een kleine twee minuten te gaan is het gat nog maar vijf punten. Bemmel blijft echter koel en Binnenland heeft het vanavond gewoon niet. Een terechte winst voor thuisploeg rest met 76-71.

Deze nederlaag komt hard aan. Vorige week speelde de Barendrechtse ploeg heel sterk en lukte alles. Zaterdag was het, vooral na rust, niet goed genoeg en onder het normale niveau. Aan Binnenland zijde maakte Eline Kasius 31 punten waaronder 15 (uit 16) vrije worpen. Verder scoorde alleen Marlou de Kleijn (19 punten) nog in de dubbele cijfers.

4Consult/Binnenland zal volgende week, als het speelt tegen Jolly Jumpers, een kans krijgen om zichzelf te revancheren van deze nederlaag. Die wedstrijd zal om 15:00 in Tubbergen gespeeld worden. Uiteraard zal ook die wedstrijd via een livestream te zien zijn. De link zullen wij wederom via onze socials delen.