De koploper een pootje lichten, dat was het hele doel van de naar de middag verplaatste wedstrijd. Het begin was echter voor Dozy Bv Den Helder. Binnenland maakt nog wel de eerste score, maar daarna is het de Helderse ploeg van coach Mario Bennes die een voorsprong pakt. Coach Van Rangelrooy kan moeilijk heel tevreden zijn met het spel van zijn ploeg. Toch blijft de schade beperkt.

In het tweede kwart lukt het de Barendrechtse thuisploeg om de schade beperkt te houden tot vijf punten. Voor de thuisploeg is het zaak om de rebounding te verbeteren. Tijdens de eerste twee kwarten is die slecht verzorgd en daardoor lukt het Den Helder om steeds aan de goede kant van de score te blijven.

Na de rust komt 4Consult/Binnenland beter in haar spel. Marlou de Kleijn laat zien het scoren niet verleerd te zijn en ook Gabriëlle “Bell” van den Bosch heeft haar vizier op scherp. Beiden speelsters schieten in totaal vier driepunters raak deze wedstrijd. Vooral in het laatste kwart zorgen die driepunters dat Binnenland een voorsprong kan pakken en uitbouwen. De marge loopt op naar een punt of negen met nog een kleine 4 minuten te spelen.

(Jamailah Adams terecht verkozen tot Women of the Match)

De laatste twee spannende minuten gaan bij een stand van 77-66 in. Binnenland mist dan twee keer op rij en Den Helder komt terug tot 77-71. Den Helder blijft in een zone staan om de thuisploeg af te stoppen. Na wederom een misser van Binnenland kant, mist Den Helder nu ook en pakt Jamailah Adams een hele belangrijke rebound. Als daarna Eline Kasius, na wederom een misser van de thuisploeg, een aanvallende rebound pakt is de winst zeker.

Een goed derde kwart luidde uiteindelijk de Barendrechtse winst in. Een belangrijke zege in een korte competitie, waarbij alle winstpunten dus belangrijk zijn. Volgende week speelt de ploeg van Van Rangelrooy uit in Bemmel tegen Lekdetec.nl. Volg onze social media voor een link naar hun livestream.