Op dinsdag 29 december werd bekend de dames eredivisie, ook wel Womens Basketball League genaamd, op zaterdag 16 januari hervat zal worden. De negen clubs hebben in overleg besloten om een volledige competitieronde af te maken.  Voor 4Consult betekent dit dat alle 16 wedstrijden in de komende maanden ingepland en gespeeld gaan worden. De competitie wordt hervat met een strak testprotocol waarbij alle teams tenminste tweemaal per week een Covid test af moeten nemen bij hun speelsters en staf. Begin januari zal ook duidelijk worden in welke vorm de play-offs plaats zullen vinden.

De eerste wedstrijd is naar aller waarschijnlijkheid een thuiswedstrijd op 16 januari tegen het Haarlemse Triple Threat. In de komende weken zal het definitieve schema vastgesteld worden.

Het team van Van Rangelrooy en Appers kijkt uit naar de herstart. Gabriëlle van den Bosch verwoordt haar blijdschap: “Ik ben natuurlijk heel blij dat wij weer mogen spelen. Na de bekerfinale hebben we geen wedstrijd meer gespeeld en alleen maar trainingen in duo’s gehad. Gelukkig mogen we nu ook weer met contact trainen. Het vele testen neem ik voor lief.” 

Coach Van Rangelorooy en Gabriëlle (Bell) van den Bosch hebben er weer zin in.

Ook coach van Rangelrooy kijkt uit naar de herstart: “Mooi dat we weer kunnen beginnen maar tegelijkertijd ook spannend. Het is zo lang geleden dat we allemaal competitief gespeeld hebben. Ik ben erg benieuwd hoe iedereen ervoor staat.”

Vanuit de organisatie worden uiteraard alle wedstrijden weer aangeboden via de gratis livestreams. Deze zullen te vinden zijn op www.cbvbinnenland.nl en onze socials.