De afgelopen week heeft Robyn Bouwer aan coach Joost van Rangelrooy laten weten te stoppen met basketballen. De combinatie tussen studie, werk, privé en basketball was voor Robyn de komende periode niet te combineren. Bouwer speelde voor het tweede seizoen bij 4Consult/Binnenland. Vorig seizoen speelde Robyn 24 wedstrijden met een gemiddelde van 16,33 minuten per game. In dat seizoen won zij met haar team de final four in Den Helder. Dit seizoen kwam zij, doordat de tegenstander in het begin van het seizoen door Covid problemen moesten afzeggen, slechts 1 officiële wedstrijd voor de Barendrechters in actie. Dit was de uitgestelde bekerfinale in Barendrecht tegen Den Helder.

Robyn Bouwer in actie voor 4Consult/Binnenland tijdens de uitgestelde en verloren bekerfinale in Barendrecht 

Met het oog op een mogelijke herstart van de topsportcompetities, dus ook die van de dames eredivisie basketball, is het stoppen van Bouwer natuurlijk een enorme aderlating voor de ploeg van Van Rangelrooy en Appers. Gevraagd naar een reactie laat Van Rangelrooy het volgende weten: “Het is wat het is. Het is vooral teleurstellend, voor iedereen. Voor ons is het zaak om keihard door te gaan met de meiden die nog over zijn en onszelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de mogelijke herstart.”