Met een nieuwe coach aan het roer, een mix van jonge en ervaren spelers en een nieuwe naam is het eerste heren team van CBV Binnenland dit weekend gestart aan de competitie in de Eerste Divisie.

DE KOP IS ERAF, DE PUNTEN ZIJN BINNEN.

In de zomerperiode is er in Barendrecht hard gewerkt aan herstel van het eerste senioren team. Een nieuwe ervaren coach met dezelfde ambitie als de club is gevonden in Dušan Božić. En samen met de technische commissie is gezocht naar bijpassende spelers.

“In Barendrecht staat een fantastische organisatie, samen werken wij richting het hoogste amateur niveau.” – coach Božić

De eerste thuiswedstrijd was afgelopen zaterdag gelijk een mooie strijd. De tegenstander uit Rijswijk is solide team waar vorig jaar nog van werd verloren. Nu pakte Vloeregalisatie Verhagen/Binnenland Heren 1, zoals de volledige naam is, gelijk een kleine voorsprong.
Verdedigend stond de thuisploeg goed en dit resulteerde in snelle scores. Met name de talentvolle 17 jarige Kent Postema was zeer effectief in deze fase. Ook de nieuwkomer Daan van de Pol wist met 11 punten in het eerste kwart regelmatig de basket te vinden. Einde kwart 1 27-17.

In het tweede kwart ging de wedstrijd meer gelijk op. De bal werd beter rond gespeeld bij de tegenstanders en hier had de verdediging van de Barendrechters wat meer problemen mee.  Zo werden er door beide ploegen scores uitgewisseld en bleef het een boeiend duel. Terug van weggeweest is Niels Plieger. Na een uitstapje van drie jaar is de Werkendammer weer te vinden in Sporthal De Driesprong. Met enorm veel energie en gedrevenheid sleepte hij zijn ploeg in de eerste helft naar een kleine voorsprong 49-43.

Eigenlijk bleef het beeld na rust identiek als in het tweede kwart. Alleen bleven de scores nu een beetje uit. Deels door de nog niet optimaal ingespeelde ploegen, maar ook door veel arbeid in de verdediging te stoppen werd het maar 12-12. Zo was Reinier van Vilsteren heer en meester in ‘’ the paint’’. Met hard werken, rebounds en onderscheppingen zorgde hij er eigenhandig voor dat de Rijswijkse ploeg maar mondjesmaat kon scoren.

Met een tussenstand van 61-55 moesten er nog tien minuten gespeeld worden. Met een smalle rotatie, vanwege wat blessures, zou het nog spannend kunnen worden. Ondanks een full court press verdediging tegen wist Binnenland toch rust te behouden in het aanvalsspel en werd het verschil nooit kleiner dan zes punten. En zo was de eerste competitie-overwinning een feit 78-66.
Topscorers: Van de Pol 24, S. van Vilsteren 18, Plieger 14