Voor het seizoen 2020-2021 is Dušan Božić aangetrokken als trainer-coach van het 1e Herenteam. Dit team zal komend seizoen uitkomen in de 1e divisie.

Met de komst van Dušan kan de vereniging vorm geven aan de aspiraties om terug te keren naar de Promotiedivisie en de talentvolle jeugd van Binnenland de kans geven op een hoog niveau te spelen.

Binnenland speelt met een aantal jeugdteams op op het hoogste niveau (eredivisie voor MU16 en 2e divisie voor MU14, MU18 en MU22). Het plan is om dit verder uit te bouwen naar een volwaardige jongenslijn waarin talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen en door te groeien naar Heren 1.

Afgelopen 2 seizoenen heeft Dušan het 1e herenteam van Virtus gecoacht en daarvoor bij verschillende clubs in het zuiden van het land. Zijn liefde voor en kennis van het basketball heeft hij gekregen in zijn jeugd in voormalig Joegoslavië.

De visie van Dušan verwoordt hij als volgt: “Mijn hoofddoel en passie in basketbal ligt bij het beter maken van spelers. Vanuit technisch/tactisch perspectief, maar zeker ook methodisch en pedagogisch. Ik verwacht van spelers in mijn teams dat zij hoge inzet tonen, loyaal en gedisciplineerd zijn en zichzelf willen ontwikkelen. Deze facetten zijn voor mij de basis tot een goede samenwerking tussen spelers en coach. En leiden tot een teammentaliteit die past bij topsport, maar ook op amateurniveau kan worden toegepast.”

We zijn als Vereniging CBV Binnenland enorm blij dat we Dušan als coach hebben kunnen vastleggen en hopen op een mooi sportief seizoen.