Helaas heeft Roos Koopmans te kennen gegeven te stoppen met het spelen van basketball.  Roos kwam op jonge leeftijd van The Hurricanes naar CBV Binnenland. Na een aantal seizoenen in Barendrecht vertrok Roos naar Rotterdam basketball. Daar ontwikkelde Roos zich en speelde daar voor het eerst in de dames eredivisie. Na dat seizoen stapte Roos over naar Binnenland waar zij een belangrijke rol in het U20 team had en dit combineerde met het spelen bij dames 1. Een stage voor haar opleiding bracht haar richting het Noorden van het land. HSV Basketball werd haar nieuwe team. Afgelopen seizoen, na 1 jaar in Haren, keerde Roos terug in het team van Van Rangelrooy.

In de twee seizoenen die Roos bij 4Consult/Binnenland in dames 1 speelde kwam zij meer dan 500 minuten in het veld, scoorde zij 85 punten en pakte zij 108 rebounds. 

De staf van Binnenland vindt het jammer dat Roos stopt met basketball. “Het afgelopen seizoen ontwikkelde Roos zich goed en werd zij steeds belangrijker voor het team. Helaas zien we haar dus volgend jaar niet meer op het veld”