De basketballers van Vertom/Binnenland hadden in de thuiswedstrijd tegen WBB Giants een makkelijke avond. De Barendrechters domineerde in de wedstrijd en pakten een ruime voorsprong: 67-39. Door een gebrek aan concentratie werd het verschil in de slotfase snel gereduceerd. Toch deed het niets af aan de verdiende overwinning van 81-71.

Na twee weekenden zonder wedstrijden mocht Vertom/ Binnenland aantreden tegen het laag geklasseerde WBB Giants. Vorige weekend won de ploeg uit Bergen-op-Zoom verrassend van River Trotters, de nummer twee van de landelijke eerste divisie. Toch had trainer/coach Eric Jan van Ooijen alle vertrouwen dat de overwinning in Barendrecht bleef. Van Ooijen kon beschikken over een selectie van 9 spelers. Sjoerd van Vilsteren én Georgios Lingers waren door verschillende omstandigheden niet van de partij.

Op het centercourt van sporthal de Driesprong startte Vertom/Binnenland onwennig. Na ruim 3 minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht: 4-4. Vervolgens kwamen de Barendrechters beter in de wedstrijd. Onder aanvoering van Ronald Schouten (11 punten dit kwart) en center Ruben Brouw werd het eerste kwart afgesloten met een ruime voorsprong: 25-10. Ook in het begin van de tweede periode speelde de Binnenlanders met WBB Giants. Na een stand van 35-18 verslapte de concentratie en werd het spel rommeliger. Met een verdiend verschil van 44-33 zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de pauze was het met name Thomas de Weerd die van zich liet spreken. De Barendrechtse aanvoerder (14 punten dit kwart) toonde zijn klasse en was de aanjager voor de 67-39 voorsprong. De ruime voorsprong zorgde voor gemakzucht bij de thuisploeg. De jonge WBB Giants formatie wilde zich niet bij de nederlaag neerleggen en bleef voor iedere bal knokken. Met een felle press- verdediging brachten de Gianst het verschil 4 minuten voor tijd terug tot 77-70. Vertom/Binnenland liet zich niet verrassen en speelde zich geroutineerd naar een verdiende 81-71 overwinning.

Maar liefst 5 spelers schoten zich in de dubbele cijfers. Aanvoerder Thomas de Weerd (22), Ronald Schouten (15), Wouter Cabaret (12), Kevin Karam (10) en talent Timo Westerdijk (10 punten) waren de productiefste spelers.
Door de overwinning is Vertom/Binnenland verzekert dat het ook volgend seizoen in de landelijke eerste divisie actief is.

Volgende wedstrijd
Vrijdagavond 13 maart a.s. speelt Vertom/Binnenland Heren 1 in Eindhoven tegen de studentenvereniging Talantus. De wedstrijd op het terrein van de Technische universiteit begint om 21.15 uur.

Stand

    Positie Team Gespeelde wedstrijden  Punten
   1 Attacus MSE 1 18  36
2 River Trotters MSE 1 1826
 3 BV Wyba MSE 1 18 26
4 DAS MSE 1 1824
   5 The Black Eagles MSE 1 18   22
6 VERTOM/BINNENLAND MSE 1 1818
   7 EVBV Octopus MSE 1 18   16
8 TSBV Pendragon MSE 1 18   14
9 Lokomotief MSE 2 1812
 10 Tantalus MSE 1 18   10
11 WBB Giants MSE 1 1810
   12 BC Gaasperdam Warriors MSE 1 * 170
page1image47476928