4Consult/Binnenland heeft, met de van blessures teruggekeerde Jamailah Adams en Roos Koopmans, een belangrijke stap gezet in de richting van thuisvoordeel tijdens de play-offs. Deelname aan die play-offs is wel al zeker. Zelfs in het slechtste scenario, Binnenland verliest alles wedstrijden, eindigt de ploeg door onderling resultaat altijd minstens op plek vier.

In sporthal de Driesprong die gaandeweg vol stroomde voor de topper schoot de thuisploeg uit de startblokken. Lisa van den Adel opent de score met een driepunter gevolgd door een score van Eline Kasius. Loon Lions, zonder de op een camp visit zijnde Maud Huijbens, gebruikt echter de kansen ook goed en loopt scorend goed mee. Bij 27-22 breekt het einde van het eerste kwart aan. Eline Kasius heeft dan al 11 punten weten te scoren. Een opvallend hoge tussenstand, zeker gezien de vorige wedstrijden waarbij dit de ruststand was.

Beide ploegen blijven scores uitwisselen. Binnenland komt een aantal keer op een voorsprong van zes á zeven punten, maar verder uitlopen op de Landsmeerse ploeg lukt niet. Kim Hartman en Katie Bussey zijn scorend erg belangrijk voor hun ploeg. Aan Barendrechtse zijde heeft Myrthe den Heeten een hot hand. De guard schiet binnen een paar minuten 10 punten, twee driepunters en twee veld scores, op rij binnen voor haar ploeg. De Lions pakken een minuut voor de rust een voorsprong van vijf punten, maar Chermensa van la Parra mikt er een driepunter in. (48-50).

Coach Joost van Rangelrooy heeft tijdens de rust niet veel te klagen over de aanvallende effort. Over de verdediging zal de coach wel wat kopzorgen hebben gehad. Na rust verdedigt zijn ploeg in ieder geval een stuk beter. De strijd tussen beide ploegen is groot. Marlou de Kleijn prikt er 10 punten in. Binnenland wint het kwart (16-13) en komt op voorsprong 64-63.

Het laatste kwart stijgt de spanning. De luidkeelse supporters gaan achter de thuisploeg staan. Binnenland loopt uit naar een voorsprong van zeven punten (76-69) na een score van Kasius. Tanya Bröring countert snel, waarna ook Kasius weer scoort. Als ook Fieke Ligthart dan scoort staat er opeens 79-77 op de borden. Met nog 1 minuut en 20 seconden te spelen worden de kelen nog eenmaal gesmeerd. Kasius scoort 81-77, Bussey smijt er een verre driepunter in 81-80. De volgende play gooit Marlou de Kleijn er een beslissende driepunter in, waarna de Driesprong ontploft. In de laatste 20 seconden scoren Jamailah Adams en Gabrielle van den Bosch nog een vrije worp, waarna de winst (86-80) zeker is.

Van Rangelrooy zag een mooie high scoring game. Een wedstrijd die mooi voor het publiek was met goed basketball. Verdedigend is het in zo een wedstrijd echt puzzelen. Uiteindelijk komt het aan op de details en hebben we de juiste keuzes gemaakt. Hierdoor hebben we verdiend gewonnen.

Aankomende zaterdag mag 4Consult/Binnenland naar Utrecht om tegen BC Utrecht Cangeroes te spelen. Volgende week woensdag 26 februari om 19:00 staat dan de belangrijke halve finale in de Driesprong te wachten.