In een week met twee thuiswedstrijden kwam allereerst BC Utrecht Cangeroes op bezoek. De (gedeeld) nummer laatst had te kampen met een aantal blessures, net als de 4Consult/Binnenland. Bij de thuisploeg ontbraken zowel Jamailah Adams en Roos Koopmans vanwege een blessure. Robyn Bouwer had verplichtingen van school

Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is groot. De Utrechtse dames wonnen slechts 2x, terwijl de Barendrechtse dames 15x wonnen. In het eerste deel is van dat verschil niet veel te merken. De Utrechtse dames scoren geregeld en bij Binnenland gaat er veel mis. Dit tot ergernis van coach Joost van Rangelrooy. Na 10 minuten staat er zelfs een gelijke stand op de borden, 15-15. In kwart twee bouwt 4Consult rustig aan een voorsprong. Lisa van den Adel (8 punten) en Eline Kasius (7 punten) zorgen dit kwart voor de grootste productie. De voorsprong bij rust, 43-27, is dan al behoorlijk ruim.

Ook in kwart drie start de thuisploeg voortvarend. Marlou de Kleijn schiet weer met scherp en mikt er, net als Eline Kasius, 11 punten in dit kwart. De ruime voorsprong biedt ook kansen voor de jeugd. Eva van Oosten speelde voor rust al ruim 10 minuten mee en in de derde periode komen ook Beyza Okayben en Jamy de Kock aan spelen toe. Met een 67-37 voorsprong vangt de laatste periode aan. Een periode voor de statistieken. Van Rangelrooy geeft vooral zijn jeugdige bankspeelsters speeltijd. Eva van Oosten valt op met 6 punten dit kwart. Het mooiste moment van de avond is misschien wel de rentree van Imke van Genderen. Van Genderen raakte geruime tijd geleden geblesseerd aan haar knie, maar mocht nu na lange afwezigheid haar eerste minuten in dames 1 maken. Zij deed dit overigens niet onverdienstelijk en gaf tenminste 3 assists op haar medespeelsters.

Het grote verschil tussen beide ploegen werd uiteindelijk dus goed zichtbaar. Voor 4Consult/Binnenland staat nu de moeilijke thuiswedstrijd tegen Loon Lions op het programma. Aankomende zaterdag om 20:00 zal die wedstrijd beginnen.