De 16-jarige Kent Postema (nr. 6) en 17-jarige Boris Koopmans (nr. 8) werden toegevoegd aan de selectie van Vertom/Binnenland Heren 1 voor de wedstrijd
tegen BV Wyba.

Met een gehavend team speelden de basketballers van Vertom/Binnenland een prima tegen het hoger geplaatste BV Wyba. De uitgedunde Barendrechtse selectie hadden tot de laatste minuut zicht op een mooi resultaat. In de spannende slotfase brak de vermoeidheid helaas op. Een nederlaag van 60-65 was het gevolg.

Voor de thuiswedstrijd tegen BV Wyba moest trainer/coach Eric Jan van Ooijen puzzelen om een volwaardige selectie op de been te brengen. Van de vaste selectie waren door diverse omstandigheden slechts 7 spelers beschikbaar. Aangezien het hoogste jeugdteam M22-1 en de Barendrechtse reserves op hetzelfde tijdstip moesten aantreden voor hun wedstrijden konden de vaste bankspelers niet van de partij zijn. De aanvulling werd gevonden met de zeer jeugdige talenten Kent Postema (16) en Boris Koopmans (17 jaar). Daarnaast lag er voor Vertom/Binnenland nog een enorme uitdaging. De grootste nederlaag van dit seizoen werd uitgerekend tegen het hoog geklasseerde BV Wyba behaald: 49-80. Toch was de boodschap van coach Van Ooijen was vooraf strijdbaar: “Wij gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen!”

Vanaf de sprongbal zat een geconcentreerd Vertom/Binnenland prima in de wedstrijd. Direct werd het initiatief gepakt en een voorsprong opgebouwd: 8-5. Wyba had zichtbaar moeite met de intensiteit en de wisselende verenigingsvormen van Vertom/Binnenland. Center Ruben Brouw onderscheidde zich met 7 punten. Toch deed de thuisploeg zich te kort door veel mogelijkheden onbenut te laten. De eerste periode werd afgesloten met een kleine voorsprong van 15-13. Ook in periode twee waren de Barendrechters de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een voorsprong van 28-26 halverwege.

Vertom/Binnenland startte na de rust rommelig. De verdediging was solide, maar aanvallend werden te veel individuele acties gemaakt, doordat de bal niet goed werd rondgespeeld. Schutter Ronald Schouten nam zijn team bij de hand. Met 11 punten op rij bracht Schouten Vertom/Binnenland op een 44-39 voorsprong. Het verschil kon de blauwe formatie niet vast houden. Na periode 3 gaven beide teams elkaar weinig toe: 47-48. In de laatste periode was Georgios Lingers met 8 punten productief. De wedstrijd bleef tot 55-57 in balans. Vervolgens speelde de vermoeidheid bij de ploeg van Van Ooijen een rol. Op wilskracht knokte Vertom/Binnenland voor wat het waard was. In de laatste speelminuut werd bij een achterstand van 60-63 de afgedwongen kansen niet goed afgerond. Een nederlaag van 60-65 was het gevolg.

Thomas (18), Ruben Brouw (13), Georgios Lingers (12) en Ronald Schouten met 11 punten schoten zich in de dubbele cijfers.