Na het verlies van vorige week hadden de meiden van Vetus Binnenland V20 iets recht te zetten. Tegenstander van vrijdagavond was de jonge ploeg Almonte uit Eindhoven. Met het vizier op scherp werd de wedstrijd goed gestart.

Met een 12-0 run in de eerste 3 minuten van de game moet Almonte al snel een time-out in vluchten. Pas bij een stand van 21-0 is het Almonte dat voor het eerst het netje vind dit kwart. Met een stand van 30-4 wordt het eerste kwart afgesloten.

De overtuiging die er in het eerste kwart was ebt in het tweede kwart al snel weg. Door slap te verdedigen komt Almonte steeds beter in de wedstrijd. Daarnaast vallen de schoten aan de Barendrechtse zijde niet meer. Een rommelig kwart met weinig bezieling vanuit Vetus Binnenland V20 zorgt ervoor dat we Almonte weer terg in de wedstrijd laten komen. Door dit kwart met 11-18 te verliezen staat er halverwege de wedstrijd een stand van 41-22 op het bord.

Voor de tweede helft is het dan ook tijd om orde op zaken te stellen: verdedigend moet er harder worden geknokt en aanvallend moeten we zorgen dat het baltempo opnieuw omhoog gaat. De meiden geven gehoor aan deze opdracht, waardoor de voorsprong op de tegenstander al snel oploopt naar 30 punten. Via kwartstanden van 21-9 en 28-12 staat er na 40 minuten spelen een eindstad van 90-43 op het bord. Een mooie overwinning voor de meiden van Vetus Binnenland V20.