Lisa van den Adel inclusief een ingelijste foto met haar statistieken na 378 games!

In een volgepakte sporthal de Driesprong beleefde 4Consult/Binnenland een mooie avond. Voor de wedstrijd werd Lisa van den Adel gehuldigd voor de speelster met de meeste wedstrijden en minuten voor dames 1 op eredivisie niveau in het bestaan van CBV Binnenland. De captain van de ploeg van Joost van Rangelrooy bracht haar totaal aantal wedstrijden afgelopen zaterdag op 378, waarmee zij huidig assistent coach Linda Appers voorbij ging. 

Van den Adel zette zichzelf extra in het zonnetje door de eerste zeven punten voor haar team te maken. Een kleine voorsprong ontstaat doordat het teamspel van 4Consult uiteindelijk voor veel kansen en vrije worpen zorgt. Binnenland komt tot 24 punten en houdt de tegenstander op 15 punten. Het lukt de thuisploeg daarna niet om de goede start door te zetten in het tweede kwart. Dozy Bv Den Helder komt beter in haar spel en scoort makkelijker dan in de eerste periode. Aan Barendrechtse zijde stokt de productie iets dat zorgt ervoor dat beide ploegen in deze periode elkaar niet veel ontgaan. De negen punten voorsprong blijven lange tijd staan, maar net voor rust is dit nog zeven: 41-34.

De rust gebruikt coach Van Rangelrooy om zijn ploeg te wijzen op het aantal onnodige turn-overs en de vele aanvallende rebounds van Den Helder. Na rust plaatsen Eline Kasius (2) en Jamailah Adams (4) een 6-0 run en breiden de voorsprong uit. Wat opvalt is dat Marlou de Kleijn nu scorend minder bijdraagt, maar haar onnavolgbare no look passes laten de Driesprong veelvuldig juichen. Ondanks dat Binnenland weer beter speelt, is  het Den Helder dat vooral door tweede en derde kansen de achterstand op negen punten (41-34) houdt. 

In het laatste deel van de wedstrijd komt Binnenland niet meer in gevaar. Roos Koopmans scoort na een assist van De Kleijn als daarna zowel De Kleijn als Myrthe Deen Heeten op twee fast breaks een driepunter binnen knallen is de voorsprong 68-55. De laatste vijf minuten scoren Kasius (16de punt) en De Kleijn (20stepunt) nog. Met nog een minuut te geef  Van Rangelrooy zijn jonkies nog een korte invalbeurt. Vooral Beyza Okayben valt in die minuut nog op. Allereerst maakt ze meteen een persoonlijke fout, daarna maakt ze een lay-up met bonus. Als ze in de volgende aanval dan ook nog een driepunter binnenschiet explodeert de bank en het publiek op de tribune. 

“Niet onze beste wedstrijd” gaf Van Rangelrooy na afloop toe. “Maar als je die toch weet te winnen dan goed je goede zaken. Zeker in in zo’n drukke periode met doordeweekse wedstrijden is elke win een win.”

De eerstvolgende wedstrijd voor 4Consult/Binnenland is de uitwedstrijd in Tubbergen tegen Jolly Jumpers. De Jumpers maken het in Tubbergen menig tegenstander moeilijk, dus dat wordt een mooie uitdaging voor de blauwen. Op dinsdag 11 februari om 20:30 speelt 4Consult/Binnenland thuis tegen BC Utrecht Cangeroes.

Vrouwen Senioren Landelijk – Women’s Basketball League A
NummerPloegGespeeldPuntenDoelsaldo
1Sportiff Company Grasshoppers Vrouwen Senioren 118302871381 – 1094
24Consult/Binnenland Vrouwen Senioren 119282041374 – 1170
3Loon Lions Vrouwen Senioren 118241231210 – 1087
4Jolly Jumpers Vrouwen Senioren 11820151170 – 1155
5Lekdetec.nl Vrouwen Senioren 11920-211243 – 1264
6Dozy BV Den Helder Vrouwen Senioren 11818381203 – 1165
7Keijser Capital Martini Sparks Vrouwen Senioren 1194-2581071 – 1329
8BC Utrecht Cangeroes Vrouwen Senioren 1194-3881059 – 1447