Marlou de Kleijn (29 punten) & Eline Kasius (19 punten)

Door de weeks naar Landsmeer voor een kwartfinale van de beker. Een mooi affiche in sporthal ICL in Landsmeer. Voor aanvang van de wedstrijd wordt er 24 seconden stilte gehouden ter nagedachtenis aan de tragisch overleden Kobe Bryant en zijn dochter. Een mooi en respectvol moment in een tot dan toe matig gevulde sporthal.

De eerste score is voor Loon Lions als Maud Huijbens een simpele lay-up maakt. Marlou de Kleijn antwoord met haar eerste driepunter van de avond. Wat opvalt is dat het tempo aan Barendrechtse zijde erg hoog ligt en het spel op en neer golft in die beginperiode. Bij 6-5 in het voordeel van Loon Lions gaat het tandem Marlou de Kleijn en Eline Kasius aanvallend los. Zij zorgen, gesteund door de verdedigende effort van hun teamgenoten waarbij Katie Bussey aan banden werd gelegd, voor een 12-0 run. De Barendrechtse verdediging staat als een huis en aanvallend blijven De Kleijn en Kasius losgaan. Bij 10-25 eindigt kwart 1,  met daarin aan Barendrechtse zijde enkel scores van Kasius en De Kleijn.

In het tweede kwart zijn beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. De Lions komen in dat kwart tot twee keer toe terug tot een achterstand van negen punten. Verder dan die negen punten laat Binnenland het niet komen. Jamailah Adams scoort nu ook mee en de voorsprong loopt uiteindelijk op naar 16 punten: 25-41.

Na rust komen de Lions veel scherper en feller uit de kleedkamer. Adams maakt voor de ploeg van Van Rangelrooy nog wel de eerste punten na rust, maar dan gaan de Landsmeerse dames even los. Een 9-0 run brengt de spanning in de wedstrijd terug. De Barendrechtse productie stottert en de agressieve harde verdediging van Lions levert even problemen op. De voorsprong loopt terug tot 42-46, als Chermensa van la Parra na een mooie drive een makkelijk lay-up maakt.  De laatste score van het kwart is van topscoorster De Kleijn die 42-52 op de borden zet.

De inmiddels goed gevulde sporthal ICL gaat er eens goed voor zitten. De harde verdediging op de Kleijn biedt kansen voor anderen. Zo scoren Gabrielle van den Bosch en Lisa van den Adel, maar voor Adams komt los. Op assist van de Kleijn gooit zij er een driepunter in 53-65. Als daarna Eline Kasius (2) en Gabrielle van den Bosch (1) scoren en de voorsprong 15 punten is met nog 1,5 minuut te spelen is de winst veilig. In die laatste minuut brengt de Kleijn haar totaal op 29 punten. Zij wordt daarmee topscoorster en ontvangt de Landsmeerse “Lady of the game” bloemen.

Coach Van Rangelrooy was in zijn nopjes met de (58-72) overwinning en het bereiken van de halve finale van de beker. De coacht over de gewonnen wedstrijd: “We waren deze keer duidelijk de betere ploeg. Op een opleving na in het derde kwart van de Lions hebben we de wedstrijd gecontroleerd en goed uitgespeeld. Een mooi resultaat na de teleurstellende nederlaag tegen GH.”