De topper in de eredivisie wordt dit weekend in Katwijk gespeeld. De nummer twee, 4Consult/Binnenland, neemt het op tegen de nummer 1, Sportiff Company Grasshoppers. In sporthal Cleijn Duijn, de thuishal van de koploper, werden louter winstpartijen geboekt door het team van Axel Gouw. De kracht van Katwijkse koploper komt van veel kanten. De ploeg kan goed 1-1 spelen, schiet een behoorlijk percentage driepunters en is reboundend de beste ploeg van de vrouwen eredivisie.

Een behoorlijke kluif dus voor Joost van Rangelrooy en zijn team. Zijn team zal verdedigend de duimschroeven moeten aandraaien en er voor moeten zorgen dat de Katwijkse productie beperkt wordt. Dit lukte in de eerdere wedstrijden deels. Vooral in de final four kwam Grasshoppers moeilijk tot scoren. Echter speelde toen de zieke Deborah Vos slechts beperkt en deels mee. Aankomende zaterdag zal zij er wel weer bij zijn, maar mist de thuisploeg mogelijk Ilse Kuijt die afgelopen weekend in Tubbergen geblesseerd langs de kant bleef. 

Bij 4Consult/Binnenland is het nog onzeker of Myrthe den Heeten mee zal spelen. De Hoofddorpse guard liep een knieblessure op in het duel met Haren. De komende dagen zal moeten blijken of Den Heeten weer kan aansluiten bij de Barendrechtse ploeg.  Coach Van Rangelrooy was blij met de productieve avond in Haren, maar gaf daarnaast aan dat het verdedigend wel beter kan bij zijn ploeg. Aankomende zaterdag is de uitgelezen kans om te zien of de Barendrechtse ploeg er verdedigend en reboundend staat.