Het team v14.1/v16.2 van coach Judith en Annemarie heeft de laatste wedstrijd voor Kerst tegen Crackerjacks v16.1 (spelend met verlies van rechten) winnend afgesloten: 89-35.

De damescoaches van Binnenland hebben dit seizoen besloten dat er een opleidingsteam voor het,op het hoogste niveau spelende, v16.1 moest komen. Dit is het v14/v16.2-team van Binnenland geworden. Dit zeer jonge team heeft de volgende speelsters tot zijn beschikking:

In de leeftijdscategorie u12: Sophie.

In de leeftijdscategorie u14 (eerstejaars): Moira, Mexx, Eve, Mea en Nina

In de leeftijdscategorie u14 (tweedejaars): Sema, Paula en Milou

In de leeftijdscategorie u16: Kirsten en Charity

De opdracht voor coach Judith is opleiden. Het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden staat hierbij centraal, de handelingssnelheid die omhoog moet en overzicht krijgen tijdens het spelen. De tactiek staat in dienst van de fastbreak en passen en insnijden. Verdedigend is heel veld man-to-man de basis en het opbouwen van de man-to-man dubbelteaming. Een mond vol dus en oefenstof voor meer dan één seizoen.

Coach Judith start het seizoen alleen, maar door gezondheidsomstandigheden wordt de samenwerking met coach Annemarie nieuw leven ingeblazen. Vorig seizoen waren beiden coach van v12 waaruit het team v14.1/v16.2 is opgebouwd. De samenwerking verloopt naadloos, omdat beide coaches elkaar al jaren kennen en samen vroeger basketbalden. Daardoor ontstaat de verdeling Annemarie als veldcoach en Judith als tactische coach op de bank en tijdens de time-outs.

Team v16.2 speelt tien wedstrijden voor de kerststop. Het doel is gesteld op het behalen van een middenpositie op de ranglijst. Mogelijk vier wedstrijden winnen en zoveel mogelijk ontwikkeling doormaken. De competitie begint tegen B.O.B. dat vorig seizoen uitkwam tegen v16.1. Het is de coach van B.O.B. zelf ook niet duidelijk waarom dit team in derde klasse is ingedeeld en dat wordt snel duidelijk. V16.2 verliest kansloos van B.O.B. met 74-21. V16.2 is te zenuwachtig en te veel onder de indruk van de grote, goed op elkaar ingespeelde meisjes en kan geen vuist maken. 

Dan volgt de thuiswedstrijd tegen Helmink Heroes. Een met verlies van rechten spelend team, te oude meisjes dus. De hele jonge formatie v16.2 moet het stellen zonder de geblesseerde Milou. Bovendien wordt v16.2 geconfronteerd met een zoneverdediging. Toch zijn de eigen lay up, het schot en de nog in beginfase verkerende dubbel teaming voldoende voor de winst: 65-28.

Zoebas wordt in een mooie uitwedstrijd verslagen met 34-86. Zoebas, dat ook al met verlies van rechten speelt, trekt zich vervolgens terug uit de competitie.

Ook Squirrels wordt verslagen met mooie cijfers: 29-51. De doelstelling om vier wedstrijden te winnen lijkt binnen handbereik. Het sterke Rotterdam Basketbal is de volgende tegenstander in een ware streekderby. In Rotterdam wordt voor ieder punt gestreden tegen hele sterke, grote meisjes uit de v16-leeftijdscategorie. Er wordt met veel moeite gewonnen nadat een riante voorsprong weggegeven is. Rotterdam Bbal – Binnenland v16.2: 53-63.

Dan volgen twee hele spannende wedstrijden tegen Grasshoppers 3 (Engelse school) en Juventus v16.2. Beide teams zijn gelijkwaardige ploegen en alles is mogelijk. Tot de laatste minuut is het spannend en beide ploegen kunnen winnen of verliezen van v16.2. Helaas valt beide keren het balletje een keer te veel bij de tegenstanders.

Grasshoppers 3 – Binnenland v16.2: 57-50 

Juventus – Binnenland v16.2: 46-44.

V16.2 verliest met 20-0 van Almere. Deze wedstrijd kan door blessures bij speelsters van v16.2 en v16.1 en een groot aantal zieken niet gespeeld worden. De bankspeelsters gaan mee met v16.1 en een griepgolf zorgt ervoor dat er niet genoeg speelsters zijn om af te reizen naar Almere.

De laatste wedstrijd van het seizoen is thuis tegen het met verlies van rechten spelende Crackerjacks. Er wordt goed gepresteerd door iedereen. De dubbelteaming kan drie kwarten uitgevoerd worden, individueel is v16.2 sterker dan de Utrechtse meisjes. Helaas valt Sema met een enkelblessure uit, ik Kirsten ziek en moet Charity met een gekneusde vinger de wedstrijd vroegtijdig verlaten. De winst is een feit: 89-35.

Er zijn vijf wedstrijden verloren en vijf gewonnen. De doelstelling om in de middenmoot te eindigen is gehaald, maar belangrijker nog is om te zien dat de meisjes van v16.2 zich uitstekend ontwikkelen. Op naar een nieuwe seizoenshelft!

Fijne feestdagen en een goede gezondheid en sportief zelfvertrouwen voor 2020