Met een voorbereidingsperiode van 2 weken verwacht je een uitgeruste fitte ploeg op het veld te zien. Helaas bleek niets minder waar … Een gebrekkige trainingsopkomst met een gematigde inzet kun je geen wonderen verwachten. Dat bleek afgelopen zaterdag wel tijdens de wedstrijd van Vetus Binnenland V20.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd nog benadrukt dat de meiden van Cangeroes gebrand waren op een overwinning in eigen huis en dat we dus geconcentreerd aan de game moesten beginnen. Hard werken in defense, waardoor we op snelheid kunnen spelen was het idee.

Dat harde werken in defense leek helaas een onbegonnen opgaaf. Door niet fel genoeg op de bal te verdedigen, de passing niet onder druk te zetten en geen agressie in de rebound wist de ploeg uit Barendrecht de eigen basket onvoldoende te beschermen.

Waar we in het afgelopen seizoen onze tegenstanders veelal onder de 56 punten weten te houden was het nu gatenkaas. Met nog 10 minuten te spelen staat de ploeg uit Barendrecht zelfs 12 punten achter. Een laatste opleving in het vierde kwart mocht helaas niet baten en de ploeg uit Utrecht ging er met de punten van door (80-78).