In de afgelopen weken speelden de dames van Van Rangelrooy soms erg wisselvallig. Zo speelde zij in Bemmel een dramatische eerste helft, in Rijswijk een slecht eerste kwart. Ook in de eigen sporthal De Driesprong begon 4Consult/Binnenland niet goed aan de wedstrijd. De Barendrechtse dames, waar captain Lisa van den Adel op de bank begon i.v.m. een blessure, stonden als snel met 0-8 achter.

Coach Van Rangelrooy nam een vroege time-out waarna zijn ploeg zich terugvocht in de wedstrijd. Aan Binnenland zijde komt vooral Eline Kasius scorend door, zij maakt negen punten dit kwart. Bij de tegenstander, Jolly Jumpers, is het Noƫlle Droste die haar ploeg aanvallend helpt. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 16-15 voorsprong, maar het spel van Binnenland is niet goed genoeg. In kwart twee laat Jolly Jumpers met fris basketball zien waar zij toe in staat zijn. Ze voeren de aanvallende druk op en pakken een voorsprong van 28-31 met de rust.

Na rust tapt 4Consult uit een ander vaatje. Coach Van Rangelrooy laat zijn ploeg in een zone verdediging de aanval van de Jumpers ontregelen en Marlou de Kleijn maakt acht punten op rij. De coach van Tubbergen, Mart Kieftenbeld, is nu degene die vlucht in een time-out. Binnenland heeft echter de smaak te pakken en bouwt de voorsprong, aan de hand van Marlou de Kleijn (14p dit kwart), langzaam uit naar een 51-43 voorsprong.

In deze wedstrijd, maar vooral ook de laatste twee perioden laat Robyn Bouwer haar waarde voor haar team zien. Zij scoort vier punten en een aantal steals. In die laatste periode loopt de thuisploeg uit naar een voorsprong van 16 punten. Daarna scoort de thuisploeg maar liefst 4 minuten niet, waardoor de Tubbergse dames nog een kleine run kunnen plaatsen. Het wordt uiteindelijk niet echt spannend meer en de winst is met een 71-64 stand zeker.

Doordat Loon Lions later op de avond van nummer laatst Cangeroes Utrecht verloor is deelname aan de final four, na enige rekenwerk, zeker. Op vrijdag 20 december zal 4Consult/Binnenland in Den Helder aan die final four deelnemen. Een week eerder kan het alvast wennen aan de zaal, aangezien dan nog de competitie wedstrijd tegen Den Helder op het programma staat.