Met een gehavende ploeg is het Vertom/Binnenland Heren 1 net niet gelukt om voor een stunt te zorgen in bekercompetitie. De Barendrechters moesten in de slotfase van de wedstrijd de meerdere erkennen in promotiedivisionist BC Virtus: 56-60.

Vertom/Binnenland wilde in de bekerwedstrijd tegen BC Virtus stunten. Nadat BC Virtus vorig jaar ongeslagen kampioen is geworden, komen zij dit seizoen uit op het hoogste amateurniveau van Nederland, de promotie-divisie. Overigens zonder tot op heden een wedstrijd te hebben gewonnen. Reden voor trainer/coach Eric Jan van Ooijen om tegen de Werkendammers voor een verrassing te zorgen. Maar naar mate de wedstrijd in de 3e bekerronde dichterbij kwam, kreeg van Ooijen met steeds meer tegenvallers te maken. Uiteindelijk kon hij door verschillende redenen niet beschikken over Jasper van den Adel, Wouter Cabaret, Kevin Karam, Maarten Verweij, Reinier van Vilsteren en Timo Westerdijk. De jeugdspelers Bas den Hoedt, Boite Kuin en Kent Postema werden aan de selectie toegevoegd.

Ondanks de gehavende selectie wilde Vertom/Binnenland zich in de goed gevulde sporthal de Driesprong niet op voorhand gewonnen geven. Voor de Barendrechtse hoofdmacht begonnen Thomas de Weerd, Ronald Schouten, Giorgios Lingers, Sjoerd van Vilsteren en Ruben Brouw aan de wedstrijd.
In de beginfase lag het tempo bij beide teams enorm hoog. Met veel snelle aanvallen golfde het spel op en neer. Het 1e kwart werd afgesloten met een stand van 14-16.

In het tweede kwart bleef de intensie heel hoog, maar – mede door een aangepaste verdedigingsvorm van Vertom/Binnenland – zakte het tempo van het spel. Met een voorsprong van 32-30 zocht de thuisploeg de kleedkamer op. Na de rust kwam Vertom/Binnenland scherp uit de kleedkamer. Geleidelijk werd de voorsprong uitgebouwd. Bij een voordelige stand van 44-34 ging de 2.05 meter lange center Ruben Brouw hard door zijn enkel. Opnieuw een tegenvaller voor de ploeg van Van Ooijen. Doordat er niet meer werd gescoord werd de derde periode met een ruime voorsprong afgesloten.

Het gehavende Vertom/Binnenland had nog tien minuten om voor een verrassing te zorgen, maar moest het lengte te kort compenseren. Sjoerd van Vilsteren verhuisde naar de positie onder de borden. De zwalkende scheidsrechters Answer en Stolk floten de Barendrechtse routinier met drie persoonlijke fouten binnen twee minuten snel uit de wedstrijd. Van Vilsteren moest met het maximale aantal fouten naar de kant.

Vertom/Binnenland knokte hard voor iedere bal, maar kon aanvallend geen vuist meer maken. Met nog 2.39 minuut op de klok kwam BC Virtus langszij: 51-51. In de spannende slotfase gaven de Barendrechters alsnog de zege uit handen: 56-60. Schutters Ronald Schouten (21 punten) en Thomas de Weerd (19) waren de productiefste Barendrechters. ”We hadden zeker meer verdiend”, baalde coach Van Ooijen na afloop, ”Maar ik ben super tevreden over de getoonde inzet van mijn spelers”.

Door de nederlaag is Vertom/Binnenland uitgeschakeld in de Basketbal cup en kan de blik weer op de competitie worden gericht. De heren van Vertom/Binnenland spelen vrijdagavond opnieuw een thuiswedstrijd. Om 20.45 uur is EVBV Octopus de tegenstander in sporthal de Driesprong. Een belangrijke wedstrijd in de subtop van de landelijke eerste divisie.